Gyvenimas

2021.07.23 19:21

Nuo stalo graibstys ir maži, ir dideli: Beatos Nicholson virtuvėje – bandelės su dešrele

LRT TELEVIZIJOS laida „Beatos virtuvė“, LRT.lt2021.07.23 19:21

„Bandelės su dešrele – labai gardus patiekalas ir vaikams, ir tėveliams, kurį galima neštis į iškylą“, – sako LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ kūrėja ir vedėja Beata Nicholson ir dalijasi receptu.

„Dešrelė ir bandelė susitinka ir virsta pyragėliu, kurį galima iškepti arba ant keptuvės, arba orkaitėje“, – sako receptu, patiksiančiu net ir mažiesiems, pasidalijusi laidos vedėja.

Bandelių tešlą ji gamina su varške ir siūlo išbandyti kvapnius ruginius miltus. „Tešla turi būti ganėtinai kieta, bet minkoma ir kočiojama“, – įspėja B. Nicholson.

Ji naudoja virtas jautienos dešreles, tačiau tinka bet kokios, kurias mėgstate. „Kepimas gali būti dvejopas. Vienas būdas – kepti karštoje 190 laipsnių orkaitėje, maždaug 10–12 min., kad tešla apskrustų. Kitą dalį galima iškepti ant keptuvės“, – sako B. Nicholson. Kaip suvynioti ir pagaminti dailias bandeles su dešrele, žiūrėkite laidos įraše. Skanaus!

Varškės bandelėms su dešrele reikės:

400 g virtų dešrelių,

180 g varškės,

4 šaukštai grietinės,

žiupsnis druskos,

1 kiaušinis,

150 g kvietinių miltų,

60 g ruginių miltų,

1 šaukštas kepimo miltelių,

aliejaus.

Kiaušinio plakiniui:

1 šaukštelis garstyčių,

1 kiaušinis.

Gaminimo būdas – laidos įraše:

Pavasarinei iškylai gamtoje – pyragėliai su dešrelėmis: patiks ir mažiems, ir dideliems
Mums svarbus tikslumas ir sklandi tekstų kalba. Jei pastebėjote klaidų, praneškite portalas@lrt.lt.