Gyvenimas

2021.07.30 19:16

„Beatos virtuvėje“ – burnoje tirpstantys totoriški pyragėliai su mėsa

LRT TELEVIZIJOS laida „Beatos virtuvė“, LRT.lt2021.07.30 19:16

Totoriškas tradicijas puoselėjanti Artūro, Svetlanos ir Danieliaus Muchliakų šeima priėmė LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ iššūkį ir parodė, kaip paruošti tradicinius totoriškus pyragėlius „Peremeč“.

Šitam patiekalui naudojamas jautienos faršas, miltai, svogūnas, keletas kiaušinių ir kefyras. „Tešlą visą laiką pradedame daryti nuo kefyro. Supilame stiklinę kefyro ir įberiame pusę arbatinio šaukštelio sodos, kad sureaguotų“, – sako recepto autoriai.

Kuo ploniau iškočiota tešla, tuo traškesni pavyksta pyragaičiai. Jie ruošiami gerai įkaitintame aliejuje. „Svarbu pyragėlius dėti skylute į apačią, nes jų daugiau nebevartaliosime, tik vieną kartą“, – aiškina „Beatos virtuvės“ herojai. Taip pyragaičiai išliks itin sultingi. Išbandykite!

Totoriškiems pyragėliams „Peremeč“ reikės:

350 g miltų,

1 stiklinė kefyro,

pusė šaukštelio sodos,

1 kiaušinis,

žiupsnis druskos,

1 šaukštelis cukraus.

Įdarui:

500 g maltos jautienos,

1 svogūnas,

druskos,

juodųjų pipirų,

1 kiaušinis.

Gaminimo būdas – laidos įraše:

Virtuvės iššūkis totorių tradicijas puoselėjančios Muchlia šeimos namuose: tradiciniai pyragėliai „peremeč“
Mums svarbus tikslumas ir sklandi tekstų kalba. Jei pastebėjote klaidų, praneškite portalas@lrt.lt.