Gyvenimas

2021.05.19 08:09

Beatos Nicholson namų virtuvės hitas: skryliai su tikruoju Bolonijos padažu

LRT TELEVIZIJOS laida „Beatos virtuvė“, LRT.lt2021.05.19 08:09

Iš Italijos kilęs Bolonijos padažas, dar vadinamas „Bolognese“, tinka prie daugelio patiekalų – juo gardinami makaronai, ryžiai, meksikietiškos virtuvės takai. LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ kūrėja ir vedėja Beata Nicholson rodo, kaip namuose paruošti tikrąjį Bolonijos padažą, o šalia jo – namų gamybos skrylius.

Bolonijos padažas gaminamas iš pomidorų ir mėsos, tradiciškai – jautienos, tačiau puikiai tinka ir kiauliena. „Yra keletas svarbių dalykų – jeigu juos padarysite, jūsų padažas ar troškinys bus labai gardus“, – sako B. Nicholson.

Pirmiausia reikia ant keptuvės gerai paskrudinti mėsą. „Svarbu, kad keptuvė būtų įkaitusi. Reikia nepridėti per daug mėsos, kad ji apskrustų, o ne troškintųsi“, – įspėja laidos vedėja.

Toliau į keptuvę keliauja kiti ingredientai – pora svogūnų, salieras, morkos ir kt. B. Nicholson atkreipia dėmesį, jog į mėsą nededa nei druskos, nei pipirų – skonio troškiniui suteikia kiti prieskoniai.

Prie šio padažo-troškinio B. Nicholson siūlo paruošti namų gamybos skrylių. „Jų svarbu nepervirti, nes kaip ir švieži makaronai, jie verda labai trumpai“, – sako ji ir tikina: šis patiekalas – tikras namų virtuvės hitas. Skanaus!

Bolonijos padažui su skryliais reikės:

Padažui:

alyvuogių aliejaus,

500 g maltos jautienos,

2–3 svogūnai,

120 g rūkytos kiaulienos šoninės,

2 saliero stiebai,

2 morkos,

3–4 skiltelės česnako,

1 šaukštas pomidorų pastos,

druskos,

po saują čiobrelių ir rozmarinų šakelių,

3 lauro lapai,

1 šaukštelis džiovintų raudonėlių,

1 stiklinė baltojo vyno,

1 šaukštas Vorčesterio padažo,

600–800 g konservuotų pomidorų,

250 g vandens,

juodųjų pipirų,

bazilikų lapelių,

1 šaukštas balzaminio acto kremo.

Skryliams:

1 kiaušinis,

3 kiaušinių tryniai,

3 stiklinės miltų,

druskos,

5–8 šaukštai vandens.

Gaminimo būdas – laidos įraše:

Tiks ne tik takams ir makaronams, bet ir skryliams: itališkas Bolonijos padažas
Mums svarbus tikslumas ir sklandi tekstų kalba. Jei pastebėjote klaidų, praneškite portalas@lrt.lt