Gyvenimas

2021.08.11 07:33

„Beatos virtuvėje“ – pusryčiai, po kurių būsite sotūs iki vakaro: grikių košė pagal profesorių Stuką

LRT TELEVIZIJOS laida „Beatos virtuvė“, LRT.lt2021.08.11 07:33

LRT TELEVIZIJOS laidoje „Beatos virtuvė“ viešėjęs Vilniaus universiteto profesorius, biomedicinos mokslų daktaras Rimantas Stukas pasakojo, kad jo pusryčių pagrindą sudaro grikių košė. Tiesa, svarbu, kad grikiai būtų ne virti, o brinkinti per naktį.

Grikių košę profesorius gardina pomidorų tyre, šalavijų, kanapių sėklomis, avižiniais dirbsniais, džiovintais vaisiais, razinomis, kelių rūšių aliejumi. Pusryčiams suvalgę tokią porciją košės, galite būti tikri, jog be vargo ir be gurgiančio skrandžio sulauksite pietų, o gal net vakarienės meto.

Beje, ruošdami tokius pusryčius, užtruksite nedaug laiko – kadangi grikiai brinkinami pernakt, košę drauge su visais ingredientais ryte teliks pašildyti. Laimė ir sveikata – štai kas, anot laidos vedėjos Beatos Nicholson, laukia tokioje lėkštėje grikių. Išbandykite!

Grikių košei pagal Rimantą Stuką reikės:

450 g pernakt brinkintų grikių,

2 šaukštai alyvuogių aliejaus,

200 g smulkiavaisių pomidorų,

2–3 česnako skiltelės,

kelios čiobrelių šakelės,

druskos,

didelė sauja špinatų lapų,

1 šaukštas avižinių dribsnių,

1 šaukštelis šalavijų sėklų,

saujelė razinų,

1 šaukštas saulėgrąžų,

1 šaukštas moliūgų sėklų,

pusė šaukštelio juodgrūdžių sėklų,

žiupsnis kanapių branduolių,

1 šaukštelis moliūgų sėklų aliejaus.

Gaminimo būdas – laidos įraše:

Maistinga grikių košė su sėklomis ir daržovėmis sveikiems pusryčiams: grikius pasiruošti reikės iš anksto
Mums svarbus tikslumas ir sklandi tekstų kalba. Jei pastebėjote klaidų, praneškite portalas@lrt.lt