Gyvenimas

2021.04.29 08:40

Liemens apimtims nekenkiantis Beatos Nicholson pyragas, kuriame – nė gramelio cukraus

LRT TELEVIZIJOS laida „Beatos virtuvė“, LRT.lt2021.04.29 08:40

Kai norisi kažko saldaus, visada galima prisiminti, jog gardėsių būna ir be cukraus, ir be miltų, sako LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ kūrėja ir vedėja Beata Nicholson. „Nė gramelio cukraus“, – taip ji apibūdina pyragą, kurio receptu dalijasi.

B. Nicholson tikina – šį pyragą su pasimėgavimu kirs net vaikai, kuriems saldėsiai be cukraus neretai kelia įtarimą. „Šis pyragas puikiausiai praslenka nepastebėtas, yra sveikas, gerai subalansuotas ir be galo skanus“, – sako laidos vedėja.

Pyragui saldumo suteikia natūralūs ingredientai – gerai sunokę bananai ir šiltame vandenyje išmirkytos datulės. Vietoje sviesto B. Nicholson naudoja taip pat sveikesnę alternatyvą – kokosų aliejų.

Na, o vietoje miltų į pyrago tešlą krečiami 150 g maltų migdolų, tačiau jeigu jų neturite ir miltų savo mityboje nevengiate, čia puikiai tiks ir paprasti kvietiniai miltai, sako B. Nicholson. Tiesa, riešutiniai miltai pyragui suteiks daugiau drėgmės.

Išbandykite – nustebins ir skonis, ir išskirtinė pyrago išvaizda!

Becukriam šokoladiniam pyragui reikės:

3 bananai,

150 g mirkytų datulių,

50 g aliejaus,

3 kiaušiniai,

1 šaukštelis cinamono,

2 šaukštai kakavos,

150 g maltų migdolų,

1 šaukštelis kepimo miltelių,

druskos.

Gaminimo eiga – laidos įraše:

Desertas, dėl kurio nesigailėsite: šokoladinis riešutinis pyragas, kuriame – nei cukraus, nei miltų
Mums svarbus tikslumas ir sklandi tekstų kalba. Jei pastebėjote klaidų, praneškite portalas@lrt.lt