Gyvenimas

2021.04.17 08:22

Beata Nicholson skelbia „torto dietą“: sveikesnio deserto receptu dalijasi 140 kg numetusi Ugnė

LRT TELEVIZIJOS laida „Beatos virtuvė“, LRT.lt2021.04.17 08:22

Be cukraus ir be riebalų – tokio torto receptu pasidalijo LRT TELEVIZIJOS laidoje „Beatos virtuvė“ viešėjusi verslininkė Ugnė Usevičiūtė, atsikračiusi kone pusantro šimto kilogramų svorio. Ji tikina, kad mesdama svorį visai desertų neatsisakė. Tiesa, pradėjo ieškoti sveikesnių alternatyvų.

Pagrindinė šio torto nata – traškūs riešutai. Jų reikės ir kepintų, ir mirkytų, receptui naudojamas ir riešutų sviestas. Iš viso tortas gaminamas su trimis skirtingais sluoksniais.

Tiesa, prireiks kantrybės – vos pagamintas tortas yra labai minkštas, tad jo niekaip nepavyks supjaustyti, todėl desertą mažiausiai per naktį reikėtų palaikyti šaldytuve.

Kiekvieno svorio metimo paslaptis yra skirtinga ir vieno recepto, kaip atsikratyti kilogramų, nėra, iš patirties kalba „Beatos virtuvės“ viešnia. Visgi jai pavyko ištirpdyti kilogramus net ir valgant šį tortą. „Tai – tortas, kuris plonina“, – šypsosi laidos vedėja B. Nicholson. Išbandykite!

Ugnės riešutiniam tortui reikės:

I sluoksnis:

200 g kepintų žemės riešutų,

2 kupini šaukštai kakavos,

5 šaukštai pieno.

II sluoksnis:

200 g mirkytų riešutų,

3 šaukšteliai riešutų sviesto,

3 šaukštai medaus.

III sluoksnis:

30 mirkytų datulių,

2 kupini šaukštai riešutų sviesto.

Glaistas:

200 g šokolado,

0,5 stiklinės pieno,

2 šaukštai riešutų sviesto.

Gaminimo būdas – laidos įraše:

140 kilogramų atsikračiusi verslininkė dalijasi sveikesnio torto receptu: prireiks aštuonių ingredientų
Mums svarbus tikslumas ir sklandi tekstų kalba. Jei pastebėjote klaidų, praneškite portalas@lrt.lt