Gyvenimas

2021.04.21 07:25

„Beatos virtuvėje“ – virtuvės klasika: kaip paruošti obuoliais įdarytą vištą, rodo Romas ir jo močiutė

LRT TELEVIZIJOS laida „Beatos virtuvė“, LRT.lt2021.04.21 07:25

LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ herojams močiutei Birutai ir jos anūkui Romui teko iššūkis paruošti obuoliais įdarytą vištą. Virtuvėje jie sukasi kaip bitės ir tikina – nors prireiks kantrybės laukiant, kol iškeps višta, išbandę šį receptą namuose tikrai nenusivilsite.

Pirmiausia Romas su močiute sumaišo visus vištos marinatui reikalingus ingredientus: džiovintas petražoles ir rozmarinus, sviestą, česnaką, druską, pipirus, alyvuogių aliejų. Tada marinatu ištepa vištą ir į jos vidų deda obuolius, svogūną. Įdarytą vištą porai valandų palieka pasimarinuoti.

Paruoštą vištą jie šauna į 190 laipsnių orkaitę ir kepa su vėjelio funkcija kiek ilgiau nei valandą – kol višta iškeps. Receptą išbandę senelė ir anūkas tikina – patiekalas labai gardus, o vištiena pavyksta itin sultinga. Skanaus!

Keptai vištai su obuoliais reikės:

1 višta,

1 svogūnas,

keli obuoliai,

1 citrina,

1 apelsinas,

džiovintų petražolių ir džiovintų rozmarinų,

vandens,

medaus (keptai vištai patepti).

Marinatui po odele:

po kelis kupinus šaukštelius džiovintų petražolių ir džiovintų rozmarinų,

apie 30 g sviesto,

7–8 česnako skiltelės,

druskos, pipirų,

alyvuogių aliejaus.

Padažui:

apie 10 g sviesto,

1 kupinas šaukštas miltų,

skysčio, susikaupusio skardoje kepant vištą.

Gaminimo būdas – laidos įraše:

Beatos virtuvės iššūkis: močiutės Birutos ir jos anūko Romo obuoliais įdarytos vištienos receptas
Mums svarbus tikslumas ir sklandi tekstų kalba. Jei pastebėjote klaidų, praneškite portalas@lrt.lt