Gyvenimas

2021.04.08 08:28

Greit paruošiama, ryškaus skonio ir gražios spalvos: Beatos Nicholson meksikietiška sriuba su kesadilijomis

LRT TELEVIZIJOS laida „Beatos virtuvė“, LRT.lt2021.04.08 08:28

„Pati sau pavydžiu, kokia skani ši sriuba. Ir greitai pagaminama, ir skoniai ryškūs, ir spalvos gražios“, – džiaugiasi meksikietiškos sriubos receptu pasidalijusi LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ kūrėja ir vedėja Beata Nicholson.

„Paįvairinkime savo repertuarą sriubomis be bulvių. Čia yra puiki meksikietiškos virtuvės įkvėpta vištienos sriuba“, – ragina laidos vedėja ir priduria – kad ir kokia skani būtų burokėlių sriuba, kasdien vien jos juk nevalgysi.

B. Nicholson primena nepamiršti pagrindinių prieskonių trijulės: raudonėlio, paprikos ir kumino. Jei turite meksikietiškų prieskonių mišinį, jis taip pat puikiai tiks.

Prie sočios vištienos sriubos nepamirškite kesadilijų. Jas galima kepti ir keptuvėje, ir orkaitėje.

„Man atrodo, nesvarbu, koks metų laikas, sriuba visuomet yra gera byla. Sriuba visuomet yra skanu, reikalinga, sveika ir malonu. Ypač tokia sriuba, kuri bus ir tiršta, ir soti, ir maistinga“, – sako B. Nicholson ir kviečia išbandyti meksikietiškos sriubos receptą.

Meksikietiškai vištienos sriubai reikės:

1–2 svogūnai,

1 česnako galva,

1 raudona paprika,

1 aitrioji paprika,

1 šaukštelis raudonėlių,

2 šaukšteliai kuminų,

2 šaukšteliai maltos paprikos,

1 stiklinė raudonųjų lęšių,

1 l vištienos sultinio,

800 ml konservuotų pomidorų,

1 stiklinė juodųjų arba raudonųjų pupelių,

1 stiklinė konservuotų kukurūzų,

3–4 šaukštai baltojo vyno acto,

druskos, pipirų.

Vištienai:

400 g vištų šlaunelių mėsos,

kelios česnako skiltelės,

po žiupsnį džiovintų česnakų, paprikų, kuminų, pipirų,

druskos,

aliejaus.

Kesadilijoms:

tortilijų,

tarkuoto fermentinio sūrio,

fetos,

juodųjų pupelių,

džiovintų česnakų ir maltos paprikos,

aliejaus,

avokadų, kalendrų, žaliųjų citrinų (patiekti).

Gaminimo būdas – laidos įraše:

Lėkštėje – ryškios spalvos ir skoniai: meksikietiškos vištienos sriubos receptas