Gyvenimas

2021.04.02 21:18

Smaližiai neatsispirs: Beatos Nicholson virtuvėje – nostalgiją keliantis citrininis keksas

LRT TELEVIZIJOS laida „Beatos virtuvė“, LRT.lt2021.04.02 21:18

„Jeigu nuvažiuotumėte kur nors į Angliją ir nueitumėte į tradicinę arbatinę išgerti popiečio arbatos, beveik garantuoju, kad ten rastumėte citrininį pyragą“, – sako LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ kūrėja ir vedėja Beata Nicholson ir dalijasi receptu.

Šis kepinys dar vadinamas „Pound cake“ arba „Svaro pyragas“. „Kai receptas yra labai paprastas, tik, aišku, pakankamai stiprus ir didelis – naudojamas svaras sviesto, svaras cukraus, svaras miltų. Viskas suplakama ir išeina riebus, geras keksas“, – sako B. Nicholson.

Iškepęs keksas apipilamas saldumo ir rūgštelės priduodančiu glajumi su citrinos sultimis ir cukraus pudra. Tiesa, B. Nicholson šimtametį kekso receptą šiek tiek pakoreguoja pagal save – įberia aguonų ir naudoja šiek tiek grietinės.

Šį pyragą galima kepti keksiukų formelėse arba vienoje didelėje formoje. Keksą kepkite iki 180–190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes. Skanaus!

Citrininiam keksui su aguonomis reikės:

100 g sviesto,

200 g miltų,

200 g cukraus,

3 kiaušiniai,

120 g grietinės,

1 citrinos žievelė,

2 šaukštai aguonų,

dosnus žiupsnis kepimo miltelių,

žiupsnis druskos.

Glaistas:

1 citrinos sultys ir žievelė,

4 šaukštai cukraus pudros,

mėtų lapelių (papuošti).

Gaminimo būdas – laidos įraše:

Nostalgiją keliantis angliškas pyragas: klampaus citrininio kekso receptas
Mums svarbus tikslumas ir sklandi tekstų kalba. Jei pastebėjote klaidų, praneškite portalas@lrt.lt