Gyvenimas

2021.03.26 11:32

Pavasaris ateina ir į virtuvę – išbandykite baltus šaltibarščius

LRT.lt2021.03.26 11:32

Už lango jau mojantis pavasaris persikelia ir į virtuves – pamažu šylant orui, vis dažniau norisi gaivaus, vėsinančio, lengvo maisto. Vienas paprasčiausių, greitai paruošiamų ir lietuvių itin pamėgtų patiekalų – šaltibarščiai. Nebijokite improvizuoti ir išbandyti naujas ingredientų kombinacijas.

Žinoma tinklaraštininkė Amelija Kuzmarskė prekybos tinklo „Iki“ pranešime žiniasklaidai dalijasi pavasariškos sriubos recepu.

Amelijos pavasariškas „Baltų šaltibarščių“ receptas

2 porcijoms šaltibarščių reikės:

– 2 kiaušinių,

– 3 trumpavaisių agurkų,

– 5–6 didesnių ridikėlių,

– ryšulėlio svogūnų laiškų,

– skiltelės česnako,

– saujos smulkintų krapų,

– 600 ml riebaus kefyro,

– 1–2 šaukštelių obuolių acto,

– druskos.

Gaminimo eiga:

Išvirkite kiaušinius: įdėkite juos šaukštu į jau verdantį vandenį (taip kiaušiniai lengviau nusilups) ir pavirkite dar 8 min. Trynys bus dar šiek tiek minkštas ir kreminės konsistencijos.

Jei norėtumėte kiaušinius susmulkinti ir įmaišyti į sriubą, o ne patiekti ant sriubos viršaus perpjautus pusiau, tada virkite juos ilgiau, apie 10 min. Praėjus virimo laikui, iškart nupilkite karštą vandenį ir atvėsinkite kiaušinius kuo šaltesniu vandeniu iš čiaupo.

Agurkus supjaustykite nedideliais kubeliais, ridikėlius – šiaudeliais, svogūnų laiškus susmulkinkite peiliu arba sukarpykite žirklėmis. Susmulkintas daržoves dėkite į dubenį, kuriame maišysite sriubą. Ant smulkintų krapų atskirame dubenėlyje užberkite gerą žiupsnį druskos ir leiskite krapams pastovėti kelias minutes, kol jie išskirs sultis ir pradės stipriau kvepėti.

Į dubenį su pjaustytomis daržovėmis dėkite išspaustą česnaką ir krapus. Užpilkite kefyru ir pagardinkite šaukšteliu obuolių acto. Paragaukite, jei trūks druskos ar acto – pridėkite. Patiekite iškart su karštomis virtomis arba keptomis šviežiomis bulvytėmis. Skanaus!

Mums svarbus tikslumas ir sklandi tekstų kalba. Jei pastebėjote klaidų, praneškite portalas@lrt.lt