Gyvenimas

2021.03.29 08:04

Beatos Nicholson improvizacija – per pusvalandį paruošiamas traškus makaronų apkepas

LRT TELEVIZIJOS laida „Beatos virtuvė“, LRT.lt2021.03.29 08:04

„Kas gi nemėgsta makaronų?“ – šypteli LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ kūrėja ir vedėja Beata Nicholson ir dalijasi gardžia improvizacija virtuvėje – rodo, kaip pagaminti abejingų nepaliksiantį makaronų apkepą su sūriu ir cukinijomis.

Šio patiekalo paruošimas užtrunka maždaug 10–12 minučių, tikina B. Nicholson. Per tą laiką, kol verda makaronai, paruošite visus kitus ingredientus. Makaronus B. Nicholson rekomenduoja virti pasūdytame vandenyje – tik taip jie įgaus sūrumo.

Kaip nusunkiate bulves virdami cepelinus, taip nusunkite ir vandenį iš savęs išleidusią cukiniją. Ją trumpai pakepinkite kartu su prieskoniais keptuvėje. Slaptas apkepo ingredientas – grūdėta varškė.

Apkepą 200 laipsnių temperatūroje įkaitintoje orkaitėje kepkite maždaug 20 min. – tiek, kad sutvirtėtų ir gražiai apskrustų. „Nė lašelio mėsos, tik nuostabi varškė ir fantastiškos cukinijos. Ir tokia graži žalia spalva! Prisipažinsiu, labiau esu bulvių gerbėja, bet štai šis makaronų apkepas su varške ir cukinija labai gardus. Neatsisakyčiau niekada“, – sako B. Nicholson.

Makaronų ir cukinijų apkepui reikės:

250 g makaronų,

1 cukinija,

ryšelis žalumynų (bazilikų, krapų, petražolių),

5 česnako skiltelės,

1 sauja migdolų,

30 g sviesto,

1 šaukštas miltų,

50 ml pieno,

120 g tarkuoto fermentinio sūrio,

saujelė tarkuoto kietojo sūrio,

sviesto (kepimo formai patepti),

alyvuogių aliejaus,

druskos, pipirų.

Gaminimo būdas – laidos įraše:

Šeimos vakarienė per pusvalandį: makaronų apkepas su varške ir cukinija
Mums svarbus tikslumas ir sklandi tekstų kalba. Jei pastebėjote klaidų, praneškite portalas@lrt.lt