Gyvenimas

2021.03.11 08:07

„Beatos virtuvėje“ – patobulintas legendinis tinginys su karamele ir žemės riešutais

LRT TELEVIZIJOS laida „Beatos virtuvė“, LRT.lt2021.03.11 08:07

„Nežinau, kas turėtų atsitikti, kad nustotume mėgti tinginį. Visur jo yra ir visi jį mėgsta gaminti“, – svarsto LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ vedėja ir kūrėja Beata Nicholson. Ji rodo šiek tiek kitokį lietuvių pamėgto gardėsio receptą.

B. Nicholson tinginį gamina ne, kaip įprasta, su kakava, o su karamele. Jos skonį saldėsiui suteikia karameliniai irisai. „Į masę galite įdėti ir, pavyzdžiui, šaukštą maltos kavos. Labai puikiai tinka, jeigu mėgstate kavą“, – pataria laidos vedėja.

Sudėtingiausia tinginio gamybos dalis, anot B. Nicholson, – išlaukti, kol desertas sustings. Šaldytuve jį pravartu palaikyti bent 6 valandas, o geriausia – per naktį.

„Jeigu netikite, kad skanus, – pabandykite ir pamatysite patys“, – kitokiu tinginio receptu intriguoja laidos vedėja.

Karameliniam tinginiui su žemės riešutais reikės:

200 g sviesto,

1 skardinė saldinto sutirštinto pieno,

100 g irisų,

100 g pieniško šokolado,

250 g sausainių,

100 g sūrių krekerių,

150 g sūdytų kepintų žemės riešutų,

1 šaukštas maltos kavos (nebūtina),

100 g juodojo šokolado.

Gaminimo būdas – laidos įraše:

Dangiško skonio karamelinis tinginys su riešutais: atsispirti tiesiog neįmanoma
Mums svarbus tikslumas ir sklandi tekstų kalba. Jei pastebėjote klaidų, praneškite portalas@lrt.lt