Gyvenimas

2021.03.05 20:23

Gardus ir drėgnas šokoladinis Beatos Nicholson pyragas su daugiau natūralaus saldumo

LRT TELEVIZIJOS laida „Beatos virtuvė“, LRT.lt2021.03.05 20:23

Su mažiau cukraus, bet daugiau datulių ir natūralaus saldumo – tokį gardų ir drėgną šokoladinį pyragą siūlo išsikepti LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ kūrėja ir vedėja Beata Nicholson.

Jeigu naudosite minkštas datules, jos sukris pačios, jei kietesnes – kai kurios gali išlaikyti formą. „Kad viskas pavirstų į malonų datulių sirupą, viską sumalsiu smulkintuvu. Jeigu jo neturite, tikrai nieko tokio, pyragas tiesiog turės daugiau tekstūros“, – sako B. Nicholson.

Laidos vedėja naudoja ir kakavą. „Ji vandenyje geriau išverda, išsilydo, tad pyrago tekstūra tampa vientisesnė, minkštesnė“, – sako B. Nicholson.

Pyragą kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 45 minutes ar iki valandos. Jis bus pakankamai drėgnas, bet labai skanus, tikina receptu pasidalijusi B. Nicholson.

Šokoladiniam pyragui su datulėmis reikės:

3 kiaušiniai,

3 šaukštai cukraus,

180 g sviesto,

2 kupini šaukštai kakavos,

200 g miltų,

2 šaukštai kepimo miltelių,

250 g minkštų datulių,

vandens (kad apsemtų datules).

Glaistui:

100 ml vandens,

100 g datulių,

50 g sviesto,

1 šaukštas kakavos,

riešutų,

šaltyje džiovintų uogų.

Gaminimo būdas – laidos įraše:

Su mažiau cukraus, bet natūralaus saldumo: drėgnas šokoladinis pyragas su datulėmis