Gyvenimas

2021.03.18 08:32

Beatos Nicholson virtuvėje – šildanti ir nuotaiką kelianti trinta daržovių sriuba

LRT TELEVIZIJOS laida „Beatos virtuvė“, LRT.lt2021.03.18 08:32

„Bet kokiu oru ir bet kokiai nuotaikai pataisyti visuomet tiks gera daržovių sriuba“, – įsitikinusi LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ kūrėja ir vedėja Beata Nicholson. Ji dalijasi trintos daržovių sriubos receptu.

„Niekada nebus per daug gerų sriubų“, – sako B. Nicholson ir džiaugiasi atradusi, kad du iš pažiūros tolimi ingredientai puikiai dera tarpusavyje. Tai – kokosų pienas ir kopūstas. „Negalvokime, kad kopūstas tinka tik balandėliams arba raugintiems kopūstams“, – sako laidos vedėja.

Kokosų pienas sriubai suteikia švelnumo, kvapo, aromato, tačiau jeigu jo neturite arba tiesiog nemėgstate, galite įdėti paprastos grietinėlės.

„Įdėjome tik porą dalykų, kurie, galbūt, kopūstui nėra artimiausi giminės kaip koks kmynas ar svogūnas, ir pavyko nuostabus kūrinys ant jūsų stalo. Ir šildanti, ir tikrai labai labai gardi sriuba“, – sako B. Nicholson ir dalijasi receptu.

Trintai daržovių sriubai reikės:

pusė kopūsto galvos,

keli salierių stiebai,

1 didelis svogūnas,

3 česnako skiltelės,

2 morkos,

2 saldžiosios paprikos,

didelis moliūgo gabalas,

1 šaukštas kario prieskonių mišinio,

400 ml kokosų gėrimo,

vandens arba sultinio,

šlakelis obuolių acto arba citrinų sulčių.

Gaminimo būdas – laidos įraše:

Bet kokiam orui ir bet kokiai nuotaikai pataisyti: kvapnios, egzotiškos ir tirštos daržovių sriubos receptas
Mums svarbus tikslumas ir sklandi tekstų kalba. Jei pastebėjote klaidų, praneškite portalas@lrt.lt