Gyvenimas

2021.02.16 12:40

Lietuviškoms Užgavėnėms – purūs japoniški blynai

LRT TELEVIZIJOS laida „Labas rytas, Lietuva“, LRT.lt2021.02.16 12:40

Lietuviškoms Užgavėnėms – japoniški blynai. Skamba egzotiškai, tačiau, maisto tinklaraštininkės Nidos Degutienės nuomone, norint į šią šventę įnešti naujų skonių ir pojūčių jie puikiai tinka.

Lietuviškų blynų galime prisikepti visus metus, tačiau, kad būtų įdomiau, N. Degutienė siūlo per šias Užgavėnes išbandyti japoniškų blynų receptą.

Anot maisto tinklaraštininkės, šių blynų tešla – labai paprasta, tačiau japonai pačius blynus kepa šiek tiek kitaip, nei esame įpratę mes. „Japonai blynus kepa ilgiau ir garuose“, – pažymi ji.

Maisto tinklaraštininkė Užgavėnėms siūlo paeksperimentuoti – purių ir gardžių japoniškų blynų receptas

Japoniškiems blynams reikės:

2 kiaušinių (atskirtų trynių ir baltymų)

2 šaukštų miltų

1,5 šaukštelio kepimo miltelių

1,5 šaukšto pieno

2 šaukštų cukraus

plaktos grietinėlės, uogų, cukraus pudros ar kitų pagardų

„Japonija man siejasi su subtilumu. Ten viskas išieškota, jie netingi pasikrapštyti, padekoruoti. Japonijos virtuvė siejasi ir su žaidimu, ne vien ūkišku pavalgymu“, – mintimis dalijasi N. Degutienė.

Blynus gardinti galite plakta grietinėle, uogomis, klevų sirupu, puošti cukraus pudra, mačios milteliais ar kokosų drožlėmis.

Kaip kepti, žiūrėkite vasario 13 d. laidos „Labas rytas, Lietuva“ įraše.

Maisto tinklaraštininkė Užgavėnėms siūlo paeksperimentuoti – purių ir gardžių japoniškų blynų receptas
Mums svarbus tikslumas ir sklandi tekstų kalba. Jei pastebėjote klaidų, praneškite portalas@lrt.lt