Gyvenimas

2021.02.28 20:36

Žuvis kaip restorane – patyręs virtuvės šefas dalijasi receptu

LRT.lt2021.02.28 20:36

Ypatingai vakarienei nebūtina keliauti į restoraną – pasidaryti restoraną namuose galim iš paprastų kasdieninių ingredientų, sako patyręs virtuvės šefas Dmitrijus Urbanovič ir dalijasi dorados su bulvių ir morkų gratinu, kaparėlių ir porų padažu bei Briuselio kopūstais su špinatais ir graikiniais riešutais receptu.

„Kadangi labai mėgstu žuvį, nusprendžiau pasidalinti nerealiu receptu. Nežinau kaip jį apibūdinti, neparagavęs tiesiog nesuprasi“, – sako D. Urbanovič, kuris patiekalui naudoja doradą.

Pasak virtuvės šefo, doradai specialių prieskonių nereikia, mat žuvis ir taip skani: „Naudoju tik druską, pipirus, kepu ant sviesto su čiobreliais.“

Dorados paruošimas:

Keptuvėje išsitirpinti sviestą su šlakeliu alyvuogių aliejaus, dėti dorados filė odele žemyn, sudėti čiobrelius, druską, pipirus ir kepti po 1,5 min iš abiejų pusių.

Bulvių ir morkų gratino ingredientai:

– Mėlynos jaunos bulvės

– Grietinė arba grietinėlė

– Morkos

– Aliejus

– Sviestas

– Pelėsinis sūris

– Druska, pipirai

– Česnakas

Paruošimas:

Vienodą kiekį bulvių ir morkų nuskuskite ir nuplaukite. Plonai supjaustykite griežinėliais. Lengvai apkepinkite puode ar gilioje keptuvėje, pilkite šiek tiek grietinėlės, dėkite sūrį , prieskonius, įspauskite česnaką. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Į kepimo formą įtieskite kepimo popierių. Gauta masę sudėkite į kepimo formą šiek tiek suspausdami. Kepkite 20 min folijoje ir 15 min be, tikrinkite su smeigtuku ar iškepė.

Kaparėlių ir porų padažo ingredientai:

– Porai pjaustyti žiedais

– Šalotinis svogūnas

– Geltoni vyšniniai pomidorai

– Maži kaparėliai

– Česnakas

– Sviestas

– Smulkinti pomidorai

– Druska, pipirai, cukrus

– Sauja šviežių žolelių

– Galima pilti šiek tiek grietinėlės arba kokosų pieno

Paruošimas:

Ant mažos kaitros apkepkite porus, svogūnus, kaparėlius, česnaką, sudėkite pomidorus, žoleles, sviestą, prieskonius ir lengvai išmaišykite neužvirdami.

Briuselio kopūstams su špinatais ir graikiniais riešutais reikės:

– Saujos špinatų

– Kelių galvų Briuselio kopūstų

– Saujos graikinių riešutų

– Sviesto

– Druskos, pipirų

Paruošimas:

Briuselio kopūstus apvirkite šiek tiek pasūdytame vandenyje. Kopūstai turi būti vos minkšti.

Keptuvėje apkepkite riešutus, dėkite šiek tiek sviesto ir špinatus.