Gyvenimas

2021.02.13 19:19

Vakarienė kaip restorane – patyręs virtuvės šefas dalijasi bulvių ir rūkytos lašišos salotų receptu

LRT.lt2021.02.13 19:19

Ypatingai vakarienei nebūtina keliauti į restoraną – pasidaryti restoraną namuose galima iš paprastų kasdienių ingredientų, sako patyręs virtuvės šefas Dmitrijus Urbanovič ir dalijasi bulvių ir rūkytos lašišos salotų receptu.

Pasak D. Urbanovič, bulvių ir rūkytos lašišos salotos – tai paprastas, nesudėtingai paruošiamas ir subalansuotų skonių patiekalas, kuriuo galima nustebinti visą šeimą.

Bulvių ir rūkytos lašišos salotoms reikės:

– 3-4 vnt. jaunų bulveių
– 120g šaltai rūkytos lašišos
– šlakelis alyvuogių aliejaus
– Druskos, maltų juodųjų pipirų
– Gražgarstės
– Namų gamybos majonezas
– Grikių trapučių
– Vaivorikštynių upėtakių ikrų
– Šalotinio svogūno
– Ridikėlio

Naminiam majonezui reikės:
– 200 ml švelnaus skonio aliejaus (tinka vynuogių kauliukų, rapsų ir pan.)
– 1 didelio kiaušinio
– 1 a.š. obuolių acto (tiks ir 9% actas);
– 1 a.š. dižono garstyčių;
– 1 a.š. be kaupo cukraus;
– pusės arbatinio šaukšto druskos

Papuošimui reikės:
– Krapų
– Svogūnų laiškų
– Saulėgražų daigų

Gaminimo būdas:

1. Iš pradžių bulves išvirkite, nusunkite bei palikite pravėsti. Per tą laiką didesniame dubenyje pasigaminkite padažą. Visus ingredientus sudedame į aukštesnį dubenį. Labai svarbu, kad jie būtų kambario temperatūros. Plakame ties centru neatkeldami plaktuvo 2 min. Pabaigoje pasukiojame.

2. Lašišą supjaustykite kvadratėliais, bulves išilgai į tris dalis, šalotą smulkiai juostelėmis. Ridikėlį plonai supjaustykite ir įdėkite į šaltą vandenį, taip jis įgaus gražią lenktą formą.

3. Išdėliokite lėkštės viduryje, formelėje gražgarstes, sudėkite bulves, įspauskite šiek tiek majonezo, išdėliokite lašišą, padėliokite trapučius, šalotus, ridikėlius, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, papuoškite ikrais ir kitais mikrožalumynais.

Salotoms taip pat puikiai tinka citrina, kaparėliai, šviežia ar sūdyta lašiša.

Patiekite ir skanaukite!