Gyvenimas

2021.01.21 08:11

Skonis įmantrus, bet pagaminti paprasta: Beata Nicholson rodo, kaip paruošti tešloje keptą kamamberą

LRT TELEVIZIJOS laida „Beatos virtuvė“, LRT.lt2021.01.21 08:11

Kamamberas – pelėsinis minkštas, švelnaus skonio sūris, kurį LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ vedėja Beata Nicholson siūlo pabandyti išsikepti tešloje. Vos 20 minučių orkaitėje ir traškia tešlos lazdele galėsite kabinti gardžiai išsilydžiusį sūrį.

Kad būtų greičiau, naudokite pirktinę sluoskniuotą tešlą. Plonai ją iškočiokite ir išlaikykite pusiausvyrą – tešlos neturi būti per daug, o sūrio – per mažai, įspėja laidos vedėja.

Ant iškočiotos tešlos uždėkite kamambero sūrį. Tešlos lakštą sulenkite per pusę, o likusią tešlą supjaustykite ir susukite lazdelėmis. Galite pagal skonį patepti medumi ar obuoliene, pagardinti smulkintais graikiniais riešutais, sėklomis.

Užkandį kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių. Skanaus!

Kamamberui tešloje reikės:

200 g sluoksniuotos šaldytos tešlos,

kamambero sūrio,

kelių šaukštų medaus,

šviežių rozmarinų ir čiobrelių (arba kitų žolelių),

saujps graikinių riešutų,

pipirų ir druskos.

Gaminimo būdas – laidos įraše:

Niekada nepabostantis lietuviškas varškės sūris: išbandykite receptus ir su šonine, ir pyragu