Gyvenimas

2021.01.14 08:10

„Beatos virtuvėje“ – gurmaniški karšti sumuštiniai, tiksiantys ir kasdienai, ir užgriuvus svečiams

LRT TELEVIZIJOS laida „Beatos virtuvė“, LRT.lt2021.01.14 08:10

„Noriu parodyti, kad net sumuštinis gali būti šventinis ir jį galima pasidaryti per kelias minutėles“, – sako LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ kūrėja ir vedėja Beata Nicholson ir dalijasi įmantraus skonio, tačiau greitai pagaminamų karštų sumuštinių receptu.

Jums reikės vos kelių ingredientų – mėgstamos duonos, sūrio, kumpelio, figų, medaus ir riešutų. Sumuštiniai pagaminami labai paprastai. Pirmiausia ant duonos uždedamas riekelėmis pjaustytas sūris. Tada duona su sūriu kelioms minutėms keliauja į orkaitę. Ištraukus iš orkaitės, ant sumuštinių dedama figa, lašelis medaus, užbarstoma riešutų.

Dar greitesnis variantas – sumuštinių neskrudinti orkaitėje ir šalia jau išvardintų ingredientų pridėti mėgstamo kumpelio. Užtruksite vos kelias minutes, tačiau šie sumuštiniai gali papuošti jūsų stalą ar paįvairinti kasdienybę. Nepamirškite jų dailiai patiekti!

Karštiems sumuštiniams reikės:

prancūziško batono ar kitokios duonos,

kamambero,

sūrio su mėlynuoju pelėsiu,

vytinto kumpio,

šviežių figų,

kedrinių pinijų,

medaus,

granatų sėklyčių.

Gaminimo būdas – laidos įraše:

Beatos patarimai gaminti nemėgstančiam Edvardui Kubiliui: triukai, sumuštinį paversiantys nepaprastu

Taip pat skaitykite