Gyvenimas

2020.12.19 12:48

Švenčių stalo puošmena – visų pamėgtas, bet šiek tiek kitoks Beatos Nicholson medaus tortas

LRT TELEVIZIJOS laida „Beatos virtuvė“, LRT.lt2020.12.19 12:48

Šventės be torto daugelio namuose neįsivaizduojamos. Tiesa, dažnas renkasi jau išbandytus kepinius – „Napoleoną“, medaus tortą. „Parodysiu, kaip pasigaminti tortą iš to, ką mėgstame ir ką dažnai dedame į medaus tortą, tik truputėlį kitaip“, – sako LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ kūrėja ir vedėja Beata Nicholson ir dalijasi torto receptu.

„Darau ne kietus biskvito lakštus, kaip yra tradiciniame medaus torte, bet biskvitinį sluoksnį su medumi ir su grietine, taip pat su gardžiais prieskoniais ir labai daug gardaus kremo. Tada – dar vienas biskvito sluoksnis, o ant viršaus – spanguolės“, – torto gamybos eigą apibūdina laidos vedėja.

B. Nicholson naudoja meduolių prieskonių mišinį, tačiau panašų prieskonių mišinį galite pasidaryti patys, sumaišę kardamoną, kvapųjį pipirą, gvazdikėlį, cinamoną, imbierą.

„Man tikrai patinka, kai jaučiasi tas nuostabus prieskonių aromatas. Medus ir prieskonių kvapai, be abejonės, yra firminis Kalėdų kvapas“, – sako B. Nicholson ir dalijasi medaus torto su apelsinais ir spanguolėmis receptu.

Medaus tortui su apelsinais ir spanguolėmis reikės:

Biskvitui:

80 g sviesto,

80 g medaus,

1 šaukštelis meduolių prieskonių,

3 kiaušiniai,

80 g cukraus,

50 g grietinės,

150 g kvietinių miltų,

0,5 šaukštelio kepimo miltelių,

žiupsnis druskos.

Kremui:

1 apelsino žievelė,

2 apelsinų sultys,

1 citrinos sultys,

150 g cukraus miltelių,

300 g grietinės,

250 g maskarponės,

250 ml grietinėlės,

14 g želatinos.

Viršutiniam sluoksniui:

2 apelsinų sultys,

7 g želatinos,

1 stiklinė spanguolių,

2 šaukštai cukraus.

Gaminimo būdas – laido įraše:

Būtinas švenčių atributas: stalą papuošiantis medaus tortas