Gyvenimas

2020.12.16 08:40

Vietoje imbierinių sausainių – traškūs Beatos Nicholson biskočiai: nereikės nei kočėlo, nei daug laiko

LRT TELEVIZIJOS laida „Beatos virtuvė“, LRT.lt2020.12.16 08:40

Per Kalėdas artimiesiems įprasta dovanoti pačių rankomis keptus imbierinius sausainius, tačiau puikia dovana galėtų būti ir klasikiniai itališki biskočiai, sako LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ kūrėja ir vedėja Beata Nicholson. „Šis receptas – visų galimybių kepėjams, jam nereikės nei daug laiko, nei kočėlo“, – tikina B. Nicholson.

Biskočiai – klasikiniai itališki sausainiai, kurių galima nusipirkti kavinėse, desertų krautuvėlėse. Tačiau ir pasigaminti juos visai nesunku, nors biskočiai paprastai kepami du kartus. „Padarome tešlą, suformuojame kepaliukus, juos beveik iškepame, tada supjaustome ir dar kartą padžioviname. Išeina tokie saldūs, gardūs džiūvėsėliai“, – sako sausainių receptu pasidalijusi B. Nicholson.

Iš tešlos suminkę kepaliukus, juos kepkite maždaug 30 minučių 180–190 orkaitėje, kol jie gražiai paruduos. Tada kepaliukams leiskite atvėsti, suraikykite juos duonos raikymo peiliu, kad nesubyrėtų. Tešlos gabalą supjausčius norimo dydžio sausainukais, dar 10–15 minučių šaukite juos į orkaitę, kol iki galo išdžius.

„Sausainiai tikrai labai ilgai išlieka švieži. Malonūs, šventiniai džiūvėsėliai. Gardumėlis“, – sako B. Nicholson ir dalijasi receptu. Beje, kepdami biskočius gali improvizuoti ir ingredientus keisti pagal savo fantaziją ar spintelių turinį.

Biskočiams reikės:

100 g sviesto,

120 g cukraus,

2 kiaušiniai,

šaukštelis vanilinio cukraus,

1 apelsino žievelė,

1 šaukštelis kepimo miltelių,

300 g miltų,

sauja migdolų,

sauja spanguolių,

3 šaukštai aguonų,

žiupsnis druskos.

Gaminimo būdas – laidos įraše:

Italijos dvelksmas tiesiai iš orkaitės – užburiantys biscotti sausainiai