Gyvenimas

2020.12.02 07:12

„Beatos virtuvėje“ – nekeptas šokoladinis pyragas be miltų, be cukraus, be šokolado ir „be nuodėmės“

LRT TELEVIZIJOS laida „Beatos virtuvė“, LRT.lt2020.12.02 07:12

Nekeptas šokoladinis pyragas be miltų, be cukraus, be šokolado ir „be nuodėmės“ – misija įmanoma. Tokio gardėsio receptu LRT TELEVIZIJOS laidoje „Beatos virtuvė“ pasidalijo broliai dvyniai Vilius ir Ignas Jackevičiai.

Gardžiam pyragui saldumo suteiks sveikesnė cukraus alternatyva – džiovintos datulės. Jas recepto autoriai pataria išbrinkti per naktį. Datules Vilius rekomenduoja susmulkinti kartu su pora šaukštų kokosų aliejaus.

Riešutų, priešingai, jis pataria itin smulkiai nesutrinti. „Riešutų nesmulkinu iki vientisos masės, man patinka, kai valgant jaučiasi riešutų gabaliukai“, – sako Vilius. Saujelę riešutų jis siūlo pasilikti pyrago papuošimui.

Kakavinis pyrago kremas gaminamas iš trijų sunokusių avokadų ir tikros kakavos. Šiuos ingredientus Vilius dar pataria pagardinti apelsinų žievele, o tada viską vėl sutrinti su kokosų aliejumi. Paruoštą kremą reikia tepti ant pyrago pagrindo.

Ir nors pyrago kepti nereikia, iš karto jo valgyti dar negalima. „Pyragą reikia valandai dviem įdėti į šaldytuvą, kad sustingtų. Idealiausias variantas – palikti per naktį“, – sako receptu pasidaliję broliai.

Nekeptam šokoladiniam pyragui reikės:

3 sunokę avokadai,

5 šaukštai kokosų aliejaus,

100 g kakavos,

100 g džiovintų datulių,

1 stiklinė graikinių riešutų,

4 šaukštai medaus,

tarkuotos apelsino žievelės,

uogų ir riešutų (papuošti).

Gaminimo būdas – laidos įraše:

Žaliavalgiškas šokoladinis pyragas pagal Jackevičius: neprireiks nei cukraus, nei miltų, nei šokolado