Gyvenimas

2021.01.19 07:41

Beatos Nicholson virtuvėje – paprastai pagaminami lydekos maltinukai be kaulų

LRT TELEVIZIJOS laida „Beatos virtuvė“, LRT.lt2021.01.19 07:41

„Manome, kad pati tinkamiausia žuvis šitiems kotletams yra lydeka. Dėl to, kad jos mėsos struktūra yra tinkama. Pavyzdžiui, starkis yra sausa mėsa, o lydekos mėsa yra minkštesnė“, – sako LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ svečias rusniškis Kęstutis, kartu su žmona Ramute pasidalijęs lydekos maltinukų receptu.

Vos pagalvojus apie patiekalus iš žuvies, pagrindine problema tampa kaulai. Visgi recepto autoriai ramina, kad, gaminant lydekos maltinukus, žuvies kaulų tikrai nesijaus.

„Kadangi viskas yra sumalama, tai nesijaučia visiškai nieko. Beje, paruošiama lydekos filė, oda nulupama, lieka tik švari mėsa. Lydeka neturi smulkių kaulų, ne kaip karšis“, – „Beatos virtuvėje“ pasakoja rusniškių šeima, lydekos maltinukais restorane vaišinanti visus Drevernos svečius.

Beje, recepto privalumas ir tas, jog patiekalui reikalingų produktų galima rasti dažno namuose. Tai – svogūnas, morka, kiaušinis, prieskoniai ir lašinukai arba šoninė. Pastarąją recepto autoriai vadina slaptuoju ingredientu.

Lydekos maltinukams reikės:

400–500 g maltos šviežios lydekos,

apie 150 g šoninės (trečdalis žuvies kiekio),

kiaušinis,

2–3 svogūnai,

1–2 morkos,

aliejaus,

druskos, pipirų,

džiūvėsėlių,

sezamų sėklų.

Gaminimo būdas – laidos įraše:

Žvejo šeimoje gimęs receptas – Drevernos restorano pažiba: lydekos maltinukų ragauja visi pamario svečiai