Gyvenimas

2020.11.30 08:37

Siaučiant peršalimui – kokosų pieno sriuba su citrina, imbieru ir česnaku

LRT PLIUS laida „Į sveikatą“, LRT.lt2020.11.30 08:37

„Nors propaguojame sveikesnį gyvenimo būdą, ir prie mūsų kartais kimba virusai. Kai vienam iš namiškių atsiranda sloga, verdu stebuklingą sriubą“, – LRT PLIUS laidoje „Į sveikatą“ sako Agnė Dzeranova-Kontenytė, pasidalijusi receptu.

„Tai viena mūsų mėgstamiausių sriubų, kurią Alanas labiausiai mėgsta pagardintą jūros gėrybėmis, o taip pat puikiai sauganti mus nuo peršalimo“, – sako A. Dzeranova-Kontenytė.

Kokosų pieno sriubai (4-5 porijoms) reikės:

– 2 skardinių kokosų kremo (17%);
– 2 stiklinių vandens;
– 2 kubelių ekologiško daržovių sultinio;
– 200g pievagrybių;
– 1 paprikos;
– 1 citrinos;

– 4 skiltelių česnako;
– 2 valg. šaukštų tarkuoto imbiero šaknies;
– 30 g šviežios kalendros;
– ciberžolės miltelių;
– aitriųjų paprikų miltelių;
– druskos;
– pagardinimui – apie 200g jūros gėrybių/vištienos.

Kaip gaminti?

Sultinio kubelius dedame į puodą su dviem stiklinėmis vandens ir užviriname. Ant ghi sviesto pakepiname imbierą ir smulkintą česnaką ir dedame į verdantį vandenį.

Pakepiname susmulkintus pievagrybius ir paprika, pagardiname druska, ciberžole ir aitriųjų paprikų milteliais. Viską sudedame į sriubos puodą.

Pakepiname vištienos kubelius arba sudedame jūros gėrybes ir viską kartu paverdame dvi minutes.

Kai viskas sudėta į puodą, pilame kokosų kremą ir pašildome iki virimo temperatūros. Jokiu būdu neperkaitinkite.

Pilame sriubą į lėkštes, ant viršaus dedame kapotas kalendras ir išspaudžiame po ketvirtadalį citrinos sulčių.

Išsamiau – laidos „Į sveikatą“ įraše.

Į sveikatą! Kikbokso kovotojas Sergejus, stebuklinga sriuba, pratimai sąnariams stiprinti ir apsilankymas žolės riedulio bendruomenėje Širvintose