Gyvenimas

2020.11.20 19:34

Bulvė ir Airijoje bulvė: Beata Nicholson siūlo išsikepti airišką bulvių duoną su sviesto ir grietinės padažu

LRT TELEVIZIJOS laida „Beatos virtuvė“, LRT.lt2020.11.20 19:34

Bulvę myli ne tik lietuviai – ji populiari ir kitų šalių virtuvėse. LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ kūrėja ir vedėja Beata Nicholson rodo, kaip pasigaminti airišką bulvių duoną arba kitaip – bulvinį paplotėlį.

„Airiškai bulvių duonai naudojamos paprastos virtos bulvės ir miltai. Tikrai labai paprasta ją pagaminti“, – tikina laidos vedėja. Bulves sutrinti arba sumalti B. Nicholson pataria tol, kol jos dar šiltos.

Iš sutrintų bulvių pagamintos tešlos laidos vedėja įspėja per daug neminkyti. „Pernelyg daug žaisti su bulvėmis nereikia, nes išsiskiria krakmolas, jos pakeičia molekulių sudėtį ir tada pažliunga, todėl bulvių nededame į trintuvą, o malame ar triname“, – paaiškina ji.

„Mes turime savo puikiuosius bulvinius švilpikus. Visos tautos, kurios valgo bulves, galima sakyti, turi labai panašių patiekalų“, – sako B. Nicholson ir rodo, kaip išsikepti airišką bulvių duoną su sviesto, grietinės ir krapų padažu.

Airiškai bulvių duonai su padažu reikės:

1 kg virtų bulvių;

200–300 g miltų (maišyti avižinius ir kvietinius);

druskos.

Padažui:

sviesto;

grietinės;

šviežių krapų.

Gaminimo būdas – laidos įraše:

Lietuviui bulvė – antroji duona, o airiai tai sujungia į vieną – padažu pagardinta airiška bulvių duona

Taip pat skaitykite