Gyvenimas

2020.11.27 18:24

Beatos Nicholson virtuvėje tęsiasi obuolių fiesta: prancūziškas pyragas iš trapios sluoksniuotos tešlos

LRT TELEVIZIJOS laida „Beatos virtuvė“, LRT.lt2020.11.27 18:24

„Kepiniai su obuoliais niekada nenusibosta“, – sako LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ kūrėja ir vedėja Beata Nicholson ir dalijasi prancūziško pyrago su obuoliais receptu.

Šis pyragas – plokščias ir didelis. Jo pagrindą sudaro trapi sviestinė tešla, o ant viršaus dedama daug gardžių obuolių. Į tešlą B. Nicholson siūlo įberti šiek tiek ryžių miltų. „Ryžių miltai skirti tam, kad šis pyragas būtų dar trapesnis, labiau tirptų burnoje“, – sako laidos vedėja.

Jeigu neturite laiko arba manote, kad minkyti tešlą – ne jums, galite naudoti ir pirktinę, taip bus greičiau ir paprasčiau. Obuolius B. Nicholson maišo su citrinos sultimis, cinamonu ir ruduoju cukrumi.

„Jeigu įmanoma, įjunkite orkaitės kaitinimą iš apačios ir nuleiskite skardą žemiau. Taip bus geriau todėl, kad iš apačios sklindanti kaitra iškeps tešlą, o obuoliukai gražiai ruduos ir iškeps. Jeigu nėra tokios funkcijos, tiks ir viršus–apačia. Pyragą kepkite 190 laipsnių orkaitėje apie pusvalandį“, – pataria B. Nicholson.

Prancūziškam obuolių pyragui reikės:

250 g kvietinių miltų,

40 g ryžių miltų,

50 g cukraus pudros,

200 g sviesto,

4–6 šaukštai vandens,

1,5 kg obuolių,

citrinų sulčių,

keli šaukštai rudojo cukraus,

cinamono,

druskos,

abrikosų uogienės.

Gaminimo būdas – laidos įraše:

Gardaus prancūziško pyrago receptas iš trapios sluoksniuotos tešlos ir daug obuolių