Gyvenimas

2020.11.03 11:22

Kulinarinės gudrybės: naujais skoniais nustebins Cezario salotos, Kijevo kotletas ir mėsainiai

LRT.lt2020.11.03 11:22

Kijevo kotletas, įvairūs mėsainiai ir tradicinės Cezario salotos – populiariausi patiekalai, kurie iš parduotuvės kulinarijos skyriaus išperkami greičiausiai. Šių visiems gerai žinomų patiekalų skonis gali nustebinti, jei nebijote naujovių virtuvėje.

Prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė Vilma Juodkazienė dalinasi patarimais, kokias gudrybes galite išbandyti, rašoma prekybos tinklo pranešime žiniasklaidai.

Ji pataria nebijoti eksperimentuoti su padažais ir naudojamais produktais. Taip mėsainis, tradicinės Cezario salotos ar Kijevo kotletas įgaus naujų skonių.

„Gaminant mėsainį siūlau vietoje riebesnio majonezinio padažo, išbandyti liesesnį su jogurtu, o mėgstantys aštriau gali priderinti aitriųjų paprikų padažą. Taip pat nepagailėkite daržovių – į mėsainio vidų dėkite ne vien salotų lapus, pomidorus, bet ir alyvuoges ar pievagrybius. Tas pats galioja gaminant Kijevo kotletą – nepabijokite įdaro paįvairinti smulkintais žalumynais – petražolėmis, krapais, bazilikais. Sunkesniam maistui daržovės suteikia lengvumo“, – pasakoja ji.

Tuo tarpu daugelio itin mėgstamoms Cezario salotoms V. Juodkazienė siūlo išbandyti kiek neįprastą padažą.

„Karštu vandeniu užpilkite kiaušinius, vėliau juos atvėsinkite. Tuomet kiaušinius kartu su alyvuogių aliejumi, vorčesterio padažu, garstyčiomis, citrinų sultimis, smulkintu česnaku ir parmezano sūriu sutrinkite iki vientisos masės. Pagal skonį galite pagardinti druska ir pipirais. Padažą galite užpilti ant salotų viršaus arba tiesiog sumaišyti, priklausomai nuo to, kokio intensyvumo pageidaujate“, – siūlo ji.

Maisto ekspertė sako, kad ruošiant Kijevo kotletą namuose gaminimas neužtruks ilgai, jei iš anksto pasiruošite sviestą ir tinkamai išmušite vištieną.

„Ruošiant šį mėsos patiekalą svarbu tinkamai išmušti vištieną – ji turi būti plona, kad ja būtų galima lengvai susukti į kotletą. Sviestą rekomenduoju pasiruošti iš anksto, kad jis spėtų tinkamai sustingti. Jį sumaišius su prieskoniais, dėkite ant maistinės plėvelės, susukite į storesnę virvelę ir palikite šaldiklyje stingti porą valandų arba per visa naktį. Jei sviestui neturite šviežių krapų ir petražolių, tuomet tam tiks ir džiovinti“, – gaminimo paslaptimis dalinasi V. Juodkazienė.

Mums svarbus tikslumas ir sklandi tekstų kalba. Jei pastebėjote klaidų, praneškite portalas@lrt.lt