Gyvenimas

2020.10.07 14:01

Sveikuoliški traškučiai – misija įmanoma, pasigaminti galite ir iš lapinių kopūstų

LRT PLIUS laida „Į sveikatą“, LRT.lt2020.10.07 14:01

Retas įsivaizduoja gerą filmą ar sporto rungtynes be užkandžių, pavyzdžiui, dubens traškučių. Agnė Dzeranova-Kontenytė LRT PLIUS laidoje „Į sveikatą“ siūlo išbandyti sveikuoliškus traškučius, kuriuos namuose galima pasigaminti vos per keliolika minučių.

Pastaruoju metu populiarėja įvairios alternatyvos tradiciniams bulvių traškučiams. Pavyzdžiui, ar kada susimąstėte, kad greitai ir lengvai traškučius galima pasigaminti iš lapinių kopūstų (kale)?

„Juk lapiniuose kopūstuose yra vitamino A, B, C, K, tai tikra vitaminų bomba! Taip pat tai puiki alternatyva traškučiams, kuriuos galite įsigyti parduotuvėje, nes jie ne tik skanūs, bet ir sveiki“, – sako A. Dzeranova-Kontenytė ir dalijasi savo šeimos pamėgtu receptu.

Lapinių kopūstų (kale) traškučiai

Jums reikės:

– 500 g lapinių kopūstų;
– 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus;
– 2 valgomieji šaukštai balzamiko acto;
– 2 valgomieji šaukštai sojos padažo;
– 1 skiltelė česnako;
– druskos, pipirų.

Kaip gaminti? Lapus nuplėšome nuo stiebo ir pasmulkiname rankomis. Padažo ingridientus sumaišome, išspaudžiame česnaką ir pilame ant lapų. Rankomis gerai išmaišome ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos po vieną. Kepame orkaitėje įkaitintoje iki 150 laipsnių 10 min. Jei kitą dieną traškučiai suminkštėjo, grąžinkite vėl trumpam į orkaitę.

Taip pat žiūrėkite laidos įrašą:

Vitaminų bomba tituluojamas užkandis: lengvas ir greitas traškučių iš salotų receptas
Mums svarbus tikslumas ir sklandi tekstų kalba. Jei pastebėjote klaidų, praneškite portalas@lrt.lt