Gyvenimas

2020.09.23 08:51

Sukantiesiems galvą, ką pagaminti iš cukinijų, Beata Nicholson siūlo išbandyti keksą su avietėmis

LRT TELEVIZIJOS laida „Beatos virtuvė“, LRT.lt2020.09.23 08:51

„Koks gi ruduo be skanių pyragų?“ – klausia LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ vedėja ir kūrėja Beata Nicholson ir rodo, kaip išsikepti keksą su rudens gėrybėmis – cukinijomis ir avietėmis.

Jei neturite ar nemėgstate cukinijų, gardžiam pyragui galite naudoti ir minkštesnį moliūgą. „Beje, su tuo pačiu receptu galite pagaminti ir keksiukus“, – sako laidos vedėja.

B. Nicholson keksą gardina citrininiu glaistu ir rudeninėmis avietėmis. „Jos keksui suteikia ir spalvos, ir rūgštelės“, – sako ji. Žalia ir rausva spalvomis lėkštėje atsiskleidžiantis pyragas džiugina akį, kvapas vilioja nosį, o skonis glosto ne tik skrandį, bet ir širdį.

Keksą kepkite 40–45 minutes iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Cukinijų keksui su avietėmis reikės:

3 kiaušiniai,

150 g cukraus,

100–120 ml aliejaus,

250 g miltų,

300 g cukinijų,

0,5 šaukštelio sodos,

1 šaukštelis kepimo miltelių,

2 šaukštai aguonų,

2 šaukštai moliūgų sėklų,

citrinos žievelės,

kelios saujos aviečių.

Glaistui:

pusės citrinos sultys,

kelios avietės,

keli šaukštai cukraus pudros.

Gaminimo būdas – laidos įraše:

Metas naudoti daržo ir sodo gėrybes: rudenį nuspalvins pyragas su cukinijomis ir avietėmis

Taip pat skaitykite