Gyvenimas

2020.09.16 07:46

Rudens virtuvės karalius – baravykas: tinka ir užtepėlei su avinžirniais, ir užkandžiams su kriaušėmis

3 nesudėtingi receptai
LRT TELEVIZIJOS laida „Labas rytas, Lietuva“, LRT.lt2020.09.16 07:46

Kai miškuose – gausybė baravykų, LRT TELEVIZIJOS laidoje „Labas rytas, Lietuva“ apsilankęs virtuvės šefas Rokas Galvonas papasakojo, kaip lengvai ir greitai iš jų pasigaminti užtepėlių ir užkandėlių, kurios sužavės ir jūsų svečius.

Jei prisirinkote pilnas pintines baravykų, virtuvės šefas pataria pasiruošti atsargų žiemai ir dalį jų sudžiovinti. „Sudėjus į smulkintuvą džiovintų baravykų, avinžirnių, varškės, saulėje džiovintų pomidorų, česnako, truputį druskos ir pipirų išeina puiki užtepėlė, ji labai tinka su įvairiomis duonelėmis ar traškučiais“, – sako R. Galvonas.

O išsikepus baravykų galima pasidaryti ir įvairių užkandžių. „Keptuvėje išlydykite sviesto, lengvai apkepkite svogūnų, įberkite druskos, pipirų ir įdėkite pjaustytų baravykų. Smulkesnius galite palikti nepjaustytus – bus tinkami užkandžiams papuošti. Kepkite 4–5 min. Tiesa, prieš kepdami baravykus jų neplaukite, nebent yra itin aplipę žemėmis. Geriau tiesiog švariai nuvalykite šepetėliu“, – pataria virtuvės šefas.

Labas rytas, Lietuva! Šeštadienis I d. Airijoje gyvenantis jaunuolis: dalyvausiu rinkimuose, nes man tai – brandos ženklas

Ant duonelės galima užtepti minėtosios užtepėlės su džiovintais baravykais, taip pat pridėti truputį keptų baravykų, ant viršaus uždėti saulėje džiovintų pomidorų. „Šie labai dera su baravykais“, – sako laidos svečias.

Jis siūlo ir kitokią užkandžio variaciją – ant duonelės tepa užtepėlę, deda keptų baravykų, žirnių daigelių ir gabalėlį karamelizuotos kriaušės. „Tereikia ant keptuvės užberti cukraus, dėti kriaušę ir užpilti vyno. Šiam išgaravus turėsime karamelizuotą kriaušę“, – pasakoja šefas, demonstruodamas, kaip lengvai ir greitai galima pasigaminti skirtingų užkandžių.

Taip pat skaitykite