Gyvenimas

2020.09.19 19:11

Beatos Nicholson virtuvėje – švelnus it pūkas gliumzinis pyragas pagal vokišką receptą

LRT TELEVIZIJOS laida „Beatos virtuvė“, LRT.lt2020.09.19 19:11

„Gliumzinis pyragas su varške yra kone legendinis, tai yra senas vokiškas receptas, o Pamario krašte sakydavo, kad visos moterys turi šio pyrago receptą“, – sako LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ vedėja ir kūrėja Beata Nicholson. Viešėdama Kintuose, ji aiškinasi, koks yra paties gardžiausio gliumzinio pyrago receptas.

Pirmiausia reikia užmaišyti sviestinę tešlą. „Ji turi gautis šiek tiek tirštesnė nei biskvitinė tešla“, – sako B. Nicholson. Tešla naudojama ir pyrago pagrindui, ir kaip kepurė, užklojanti varškės įdarą.

Varškės pyragą B. Nicholson siūlo kepti 170–180 laipsnių orkaitėje apie 45–50 min. „Tiesą sakant, patariu atvėsinti pyragą ir tik tada mėginti jį išimti iš skardos. Kai jis dar šiltas, gali ir subyrėti“, – įspėja laidos vedėja.

„Fantastiškai skanus pyragas ir pliusas jo toks, kad jis net keletą dienų bus šviežias, minkštas, malonus. Bet neišlaikysite tų kelių dienų, aš jums tikrai prižadu“, – šypsosi B. Nicholson ir rodo, kaip išsikepti varškės pyragą.

Gliumziniam pyragui reikės:

100 g sviesto,

120 g grietinės,

120 g cukraus,

120 g miltų,

400 g varškės,

3 kiaušiniai,

druskos.

Gaminimo būdas – laidos įraše:

Garsusis pamario „gliumzinis“ pyragas: ar pavyks Beatai pasigaminti jį namuose?

Taip pat skaitykite