Gyvenimas

2020.09.18 21:18

„Beatos virtuvėje“ – odė rudeniui: legendinės obuolių skarelės

LRT TELEVIZIJOS laida „Beatos virtuvė“, LRT.lt2020.09.18 21:18

„Ateina laikas, kai pradeda šalti ir daugiau laiko praleidžiame namuose. Kyla noras savaitgaliui išsikepti ką nors jaukaus, tad obuolių skarelės – tobulas receptas“, – sako LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ vedėja ir kūrėja Beata Nicholson. Jos laidoje receptu dalijasi kepyklėlę prieš 25-erius metus Kintuose įkūrę Jurga ir Henrikas.

Kaip sako obuolių skarelių recepto autoriai, sviestinę tešlą reikia pasistengti iškočioti kuo ploniau. Ją supjaustyti jie pataria lygiais kvadratėliais, – taip suvyniotos skarelės bus dailios ir lygios formos.

Nors teks įdėti nemažai meilės ir rankų darbo, pyragaičius 200 laipsnių temperatūroje pakaks kepti vos 10 minučių. Žinoma, prieš šaunant į orkaitę obuolių skareles reikia aptepti kiaušiniu ir šiek tiek pabarstyti cukrumi bei cinamonu.

Nudžiugins ne tik po namus pasklidęs nuostabus kvapas – nenustebkite, jei tik ką iš orkaitės ištraukti gardėsiai akimirksniu dings nuo stalo!

Kintų obuolių skarelėms reikės:

270 g sviesto,

500 g miltų,

250 g grietinės (30 proc. riebumo),

1 plaktas kiaušinis,

3 dideli obuoliai,

100 g cukraus,

1–2 šaukšteliai cinamono,

druskos.

Gaminimo būdas – laidos įraše:

Legendinių obuolių skarelių receptas – iš kepyklėlės įkūrėjo lūpų: pasiimtų ir į negyvenamą salą

Taip pat skaitykite