Gyvenimas

2020.08.28 21:40

„Beatos virtuvėje“ – purūs kefyro tešlos blynai su šonine ir kiaušiniu arba varške ir daržovėmis

LRT TELEVIZIJOS laida „Beatos virtuvė“, LRT.lt2020.08.28 21:40

„Jeigu negalime nueiti papusryčiauti į miestą, visada galime pasidaryti puikų restoraną namuose ir savaitgaliui išsikepti blynų. Beje, juos valgyti galima ne tik su uogiene“, – primena LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ vedėja Beata Nicholson. Ji rodo, kaip išsikepti purius amerikietiškus blynus su dviem pagardais.

B. Nicholson purius amerikietiškus blynus kepa iš dviejų rūšių miltų: kvietinių ir avižinių. „Visi miltai turi skirtingų savybių. Kvietiniai miltai turi baltymų, glitimo, todėl puikiai išlaiko struktūrą, kepiniai būna pakilę. Avižiniai miltai yra daug minkštesni, trapesni ir jų skonis šiek tiek kitoks. Beje, avižinių miltų galima pasidaryti ir patiems tiesiog susimalus avižinių dribsnių“, – gamybos procesą apibūdina B. Nicholson.

Nors prie blynų B. Nicholson siūlo sūresnius pagardus, į tešlą ji pataria vis vien įberti žiupsnelį cukraus. Beje, laidos vedėja išduoda purių blynelių paslaptį – jie dailiai pasipučia dėl tešloje esančio kefyro ir kepimo miltelių.

Blynus B. Nicholson siūlo valgyti su čirškinta šonine ir kiaušiniu arba gaiviu varškės, agurkėlių ir ridikėlių pagardu. „Iš paprastų blynų su kefyru savo namuose galite sukurti tikrų tikriausią pusryčių restoraną“, – šypteli B. Nicholson. Jūsų dėmesiui – gardieji kefyro blynai su dviem pagardais.

Kefyro blynams su kiaušiniu ir šonine reikės:

Blynams:

du kiaušiniai;

1 stiklinė kefyro;

2/3 stiklinės kvietinių miltų;

1/3 stiklinės avižinių miltų;

kupinas šaukštelis kepimo miltelių;

pora šaukštų aliejaus;

1 šaukštas rudojo cukraus;

druskos.

Pagardui:

šoninės;

špinatų;

kiaušinių.

Kefyro blynams su daržovėmis ir varške reikės:

Blynams:

du kiaušiniai;

1 stiklinė kefyro;

2/3 stiklinės kvietinių miltų;

1/3 stiklinės avižinių miltų;

kupinas šaukštelis kepimo miltelių;

pora šaukštų aliejaus;

1 šaukštas rudojo cukraus;

druskos.

Pagardui:

agurko;

ridikėlių;

žiupsnis persilado;

keli šaukštai varškės.

Gaminimo būdas – laidos raše:

Prabangus pusryčių restoranas – namuose: tam pasitarnaus pasipūtę kefyriniai blynai, o uogienės neprireiks
Mums svarbus tikslumas ir sklandi tekstų kalba. Jei pastebėjote klaidų, praneškite portalas@lrt.lt