Gyvenimas

2020.09.04 21:30

Beatos Nicholson virtuvėje – nostalgiją žadinanti pomidorienė su ryžiais

LRT TELEVIZIJOS laida „Beatos virtuvė“, LRT.lt2020.09.04 21:30

„Šiltos sriubos madingos visais metų laikais“, – sako LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ vedėja Beata Nicholson ir rodo, kaip pasigaminti nostalgiją keliančią pomidorienę su ryžiais.

Dažnai pomidorų sriubos būna gardinamos įvairiausiais itališkais pagardais: alyvuogių aliejumi, česnakais, raudonėliu, bazilikais. Vis dėlto B. Nicholson siūlo rinktis lietuviškus skonius: sviestą, svogūnus, morką, salierą ir lietuviškus pomidorus.

Beje, laidos vedėja ragina nepagailėti aštrumo ir į sriubą įberti šiek šiek rūkytos paprikos bei aitriųjų parikų skeidrelių.

„Kokia spalva, koks grožis! Niekas neatsisakys tokios sriubos“, – taip gardųjį patiekalą apibūdina B. Nicholson.

Pomidorų sriubai su ryžiais reikės:

1 svogūnas;

kelios morkos;

1 saliero stiebas;

dvi skiltelės česnako;

sviesto;

šaukštas pomidorų pastos;

žiupsnis maltos rūkytos aitriosios paprikos;

aitriųjų paprikų skiedrelių;

sultinio;

4 šaukštai ryžių;

6–7 dideli marinuoti pomidorai;

šviežių petražolių.

Gaminimo būdas – laidos įraše:

Iš sandėliuko išsitraukite konservuotus pomidorus, iš spintelės – ryžius: Beata siūlo šiek tiek aštrią senovinę sriubą

Taip pat skaitykite