Gyvenimas

2020.08.18 08:23

Beatos Nicholson virtuvėje – močiučių virtuvės paveldas: purios bandelės su šonine

LRT TELEVIZIJOS laida „Beatos virtuvė“, LRT.lt2020.08.18 08:23

„Šios bandelės su šonine – tikras pavojus. Vos jas iškepsite, iškart norėsite griebti, čiupti ir ragauti“, – patikina LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ vedėja Beata Nicholson.

B. Nicholson bandelių tešlą minko iš kilogramo miltų, tačiau jeigu jums šios porcijos per daug, ingredientų drąsiai galite sumažinti perpus. Beje, miltų laidos vedėja pataria nepadauginti, mat tada bandelės bus kietos.

Virtuviniu rankšluosčiu ar maistine plėvele pridengta ir šiltoje vietoje kuriam laikui palikta mielinė tešla turi padvigubėti. Per tą laiką pasiruoškite įdarą, o jį galite rinktis, kokį tik širdis geidžia – riebesnę šoninę, liesesnę, galite dėti vien lašinukus. Kmynai bandelėms priduos malonaus aromato.

B. Nicholson sako, kad šių bandelių tešla tinka ir kitiems kepiniams. „Galite padaryti varškės įdarą su kokiomis nors žolelėmis arba įdėti maltos mėsos, dešrelių. Tinka daug kam“, – sako B. Nicholson.

Bandelėms su šonine reikės:

1 kg kvietinių miltų,

120 g sviesto,

500 ml vandens arba pieno,

2 kiaušiniai,

2 šaukšteliai druskos,

20 g sausų mielių (arba 40 g šviežių),

300–400 g šaltai rūkytos šoninės,

didelis ryšelis svogūnų laiškų,

žiupsnis kmynų,

žiupsnis maltų paprikų,

1 plaktas kiaušinis.

Gaminimo būdas – laidos įraše:

Iškylai gamtoje – bandelės su šonine, kurioms bus sunku atsispirti dar kepant

Taip pat skaitykite