Gyvenimas

2020.08.14 22:06

„Beatos virtuvėje“ – tikra vasara: nekeptas tortas su braškėmis ir varškės kepure

LRT TELEVIZIJOS laida „Beatos virtuvė“, LRT.lt2020.08.14 22:06

Nors vasarą norisi pyragų ir tortų, ne visada yra laiko ir galimybių stovėti prie puodų ir orkaitės, sako LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ vedėja Beata Nicholson. Būtent todėl šiltuoju metų laiku populiarūs nekepti tortai. Vieną tokių – tortą su braškių džemu ir varškės kepure – pasigaminti siūlo ir B. Nicholson.

„Labai skanus, nesudėtingai pagaminamas sausainių ir vaflių padas, braškinis kremas ir varškė“, – štai iš ko gaminamas atostogomis dvelkiantis gardėsis, sako B. Nicholson.

Torto kremui galima naudoti ir kitas uogas – avietes, vyšnias. Rinkitės pagal skonį arba pagal derlių. Torto kremas turi būti švelnus, tačiau tvirtas, kad išlaikytų deserto formą.

B. Nicholson tortą puošia įvairiausiomis uogomis: šilauogėmis, braškėmis, avietėmis, trešnėmis. „Galų gale galima įdėti ir nektarinų, vynuogių. Kokius pasidarysime tortus, tokius ir turėsime“, – nebijoti eksperimentuoti drąsina laidos vedėja ir rodo, kaip pasigaminti nekeptą tortą su uogų kremu ir varške.

Nekeptam pyragui su braškėmis ir varškės kepure reikės:

Pagrindui:

100 g sausainių,

100 g vaflių su pertepimu,

50 g sviesto.

Kremui:

200 g braškių,

pusės citrinos sulčių;

100 g cukraus;

50 g sviesto;

3 kiaušinių tryniai;

1 šaukštas krakmolo.

Varškės kepurei:

200 ml plakamosios grietinėlės;

2 šaukšteliai cukraus pudros;

200 g pertrintos varškės;

šilauogių, braškių, aviečių.

Gaminimo būdas – laidos įraše:

Beatos rekomendacija vasarai: desertų karalius – pyragas su braškėmis ir varškės kepure
Mums svarbus tikslumas ir sklandi tekstų kalba. Jei pastebėjote klaidų, praneškite portalas@lrt.lt