Gyvenimas

2020.08.04 08:15

Kai norisi sočiau: „Beatos virtuvėje“ – gardus ir paprastas mėsos vyniotinis

LRT TELEVIZIJOS laida „Beatos virtuvė“, LRT.lt2020.08.04 08:15

LRT TELEVIZIJOS laidoje „Beatos virtuvė“ viešėjusi aktorė Kristina Savickytė-Damanskienė pasidalijo savo giminės receptu ir parodė, kaip greitai pasigaminti skanų mėsos vyniotinį. „Man atrodo, šitame recepte yra paprasta kaimiška virtuvė, kuri primena ryšį su močiute, mūsų šaknis“, – sako aktorė.

Net tokie patiekalai, kurie kitiems atrodo įprasti ir keliauja iš kartos į kartą, kitoms šeimininkėms gali būti dar neatrasti, sako laidos vedėja Beata Nicholson. „Yra pilna šeimų ir šeimininkių, kurios, galbūt, niekada taip ir nėra jų bandžiusios, tad joms tas paprastumas bus didžiausias atradimas. Man kartais net visiškai paprasti dalykai gali būti patys geriausi dalykai“, – kalba B. Nicholson.

„Paimsiu kiaulienos išpjovą, ją sumarinuosiu su česnaku, druska, pipirais, čiobreliais. Ruošdama česnaką ir pačią mėsą, turiu dvi gudrybes, kurias pristatysiu. Mėsą supakuosime į maišą, leisime patupėti šiek tiek šaldytuve, o tada kepsime.

Kepu iš vakaro, kad iš ryto vyniotinis būtų šaltas ir skanus. Galima pasigaminti ir padažą arba valgyti su krienais, kaip kam skanu. Žodžiu, toks mėsos vyniotinis, kuris tiks ir ant sumuštinio, ir su padažu, ir su mišraine“, – sako receptu pasidalijusi K. Savickytė-Damanskienė.

Mėsos vyniotiniui pagal K. Savickytę-Damanskienę reikės:

600-800 g kiaulienos išpjovos;

3 skiltelių česnakų;

2 žiupsniai džiovintų čiobrelių;

6–7 šaukštai aliejaus;

pipirų, druskos.

Gaminimo būdas – laidos įraše:

Gardus Kristinos Savickytės-Damanskienės mėsos vyniotinis: lengva ir paprasta

Taip pat skaitykite