Gyvenimas

2020.07.31 18:37

Šventės stalo karaliai – įdaryti kiaušiniai: Beata Nicholson rodo 2 paruošimo būdus

LRT TELEVIZIJOS laida „Beatos virtuvė“, LRT.lt2020.07.31 18:37

Tradicinis šventės stalas retai įsivaizduojamas be įdarytų kiaušinių. Beje, šis lengvai paruošiamas patiekalas gali tapti ir puikia savaitgalio pusryčių idėja. Mėgstantiems kiaušinius LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ vedėja Beata Nicholson rodo du būdus, kaip juos įdaryti.

„Pirmasis klasikinis, nekintantis receptas yra prancūzišai įdaryti kiaušiniai. Pasaulyje jie žinomi kaip „Devil eggs“ – velniški kiaušiniai“, – sako B. Nicholson. Pasinaudoję konditeriniu švirkštu, šį paparastą patiekalą galite patiekti išties elegantiškai. O juk visi žinome, kad gražus maistas – net kelis kartus skanesnis!

Dar vienas įdarytų kiaušinių receptas – su skumbre. „Nuo vaikystės atsimenu, kaip šeimoje visuomet gamindavome kiaušinius, įdarytus šprotais. Koks skanumėlis! Kiaušinius galima gaminti panašiai, tik vietoje šprotų rinktis skumbrę ar bet kokią kitą žuvį“, – kalba B. Nicholson.

Išbandykite!

Prancūziškai įdarytiems kiaušiniams reikės:

5 kietai virtų kiaušinių;

2 šaukštų majonezo;

1 šaukštelio Dižono garstyčių;

šlakelis citrinos sulčių;

žiupsnis maltos uoginės arba aitriosios paprikos.

Skumbre įdarytiems kiaušiniams reikės:

5 kietai virtų kiaušinių;

šalto rūkymo skumbrės;

1 šaukšto majonezo;

šlakelis citrinos sulčių;

laiškinių svogūnų;

krapų;

petražolių.

Gaminimo būdas – laidos įraše:

Velykinė konstanta, arba klasikinis įdarytų kiaušinių receptas: dvelkia prancūziška virtuve

Taip pat skaitykite