Gyvenimas

2020.06.26 21:01

Beatos Nicholson idėja kepsninių sezonui – kepsnys su braškių uogienės glazūra

LRT TELEVIZIJOS laida „Beatos virtuvė“, LRT.lt2020.06.26 21:01

Nors mėsa su uogienės padažu kai kam vis dar skamba pernelyg egzotiškai, LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ vedėja Beata Nicholson tikina, jog šio patiekalo skonis tikrai nepaliks abejingų. Kepsninėje čirškintas ir braškių uogiene glazūruotas kepsnys bus ne tik sultingas, bet įgaus malonią spalvą ir skonį – prie jo tikrai nebesinorės jokių padažų.

Sušilus orams, po kiemus vis dažniau pasklinda čirškinamos mėsos kvapas. Jeigu pabodo tradiciniai šašlykai, B. Nicholson siūlo išsikepti kiaulienos sprandinės kepsnį, kuriam nereikalingas įmantrus marinatas.

„Šį patiekalą pavadinau amerikietišku kiaulienos kepsniu todėl, kad pradžioje jį iškepsiu ant grilio. Šalia bus daržovių. Paskui ant viršaus padarysime tokią malonią, gerą glazūrą, kuri suteiks ir blizgesio, ir skonio, ir spalvos“, – sako B. Nicholson.

Ji pataria garnyrui skirtų daržovių pernelyg nesmulkinti – stambios daržovės neperkepa, išlieka traškios ir sultingos. „Valgyti gamtoje – vienas malonumas“, – sako B. Nicholson ir kviečia išbandyti naujus skonius.

Amerikietiškiems kepsniams su braškių uogiene reikės:

1 kg kiaulienos sprandinės;

2 šaukštai kečupo;

1 kupinas šaukštas braškių (ar bet kokios kitos) uogienės;

1 šaukštas obuolių acto;

po žiupsnį raudonėlių, čiobrelių ir maltų paprikų;

druskos, pipirų.

Garnyrui:

pankoliai;

paprikos;

cukinijos;

svogūnai.

Gaminimo būdas – laidos įraše:

Kepsninėje – amerikietiškas glazūravimas: kiaulienos sprandinė, kuriai papildomo padažo nereikės

Taip pat skaitykite