Gyvenimas

2020.06.30 08:30

Itališkos virtuvės paslaptys – tiesiai iš šefo Gian Luca Demarco lūpų: šonkauliai su rūgštele

LRT TELEVIZIJOS laida „Beatos virtuvė“, LRT.lt2020.06.30 08:30

LRT TELEVIZIJOS laidoje „Beatos virtuvė“ viešėjęs nuotaikingasis italų virtuvės šefas Gian Luca Demarco parodė, kaip kepsninėje išsikepti itališkame putojančiame vyne marinuotus šonkaulius. Žinoma, mėsą marinuoti galima ir su šlakeliu obuolių sulčių ar braškių kompoto – svarbu, kad šonkauliukai įgautų rūgštelės.

Svarbi taisyklė kepant šonklaulius – kepti visą gabalą. Jei kepsite atskirus gabaliukus, bus grečiau, tačiau skonis bus nekoks, sako Gian Luca Demarco.

Virtuvės šefas pabrėžia, kad gaminant maistą svarbiausia mėgautis procesu – reikia, kad maisto ruošimas netaptų prievole ir nenukamuotų šeimininkų bei šeimininkių, kaip neretai nutinka, pavyzdžiui, per Kalėdas.

Įmantriu šonkauliukų marinatu pasidalijęs Gian Luca Demarco sako nieku gyvu nemarinuoti mėsos majonezo ir pomidorų padaže. „Mama iki šiol man neleidžia žiūrėti siaubo filmų, tad aš to nepraktikuoju“, – šmaikštauja virtuvės šefas.

Prie gardžių šonkauliukų jis siūlo išsikepti daržovių, tačiau įspėja jų prieš kepimą nemarinuoti – jei daržoves pirma iškepsite, o tik po to marinuosite, jų skonis bus geresnis, sako Gian Luca Demarco.

Šonkauliams su putojančiu vynu reikės:

1 kg kiaulienos šonkaulių;

250 ml itališko putojančio vyno;

kelios skiltelės česnako;

keli šaukštai alyvuogių aliejaus;

šviežių rozmarinų;

druskos, pipirų;

kelių cukinijų;

baklažano;

kelių česnako skiltelių;

šviežių mėtų lapelių;

alyvuogių aliejaus;

druskos, pipirų.

Gaminimo būdas – laidos įraše:

Gian Luca Demarko siūlo pamiršti įprastus šašlykus: ant grilio – sultingi šonkauliai

Taip pat skaitykite