„Labai paprasta, labai pigu ir labai skanu“, – taip skrylius apibūdina LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ vedėja Beata Nicholson ir dalijasi tiesiai nuo močiutės stalo atkeliavusio patiekalo receptu.
B. Nisholson skrylius gamina su speltų miltais, tačiau patiekalui tiks ir kvietiniai miltai. „Skryliai – kaip lietuviški makaronai“, – sako B. Nicholson ir tikina, kad nostalgiją vaikystei sužadinantis patiekalas patiks net mažiausiems ir išrankiausiems valgytojams.
Prie skrylių puikiai tiks paprastas grietinės ir sviesto padažas, sviesto ir šalavijų padažas, šoninės ir grietinės padažas, arba išbandykite B. Nicholson siūlomą kvapnų grietinės, sviesto ir česnakų padažą.

Skryliams su sviesto ir grietinės padažu reikės:
4 virtos bulvės (apie 600 g);
2–3 stiklinės visų grūdo dalių speltų miltų;
2 kiaušiniai;
druskos.
Padažui:
20 g sviesto;
6 šaukštai grietinės;
1 česnako skiltelė;
kelios šakelės šviežių krapų.
Gaminimo būdas – laidos įraše: