„Iš statistikos žinau, kad visi prisipirkome užtektinai ryžių, ir jeigu dabar galvojate, ką daryti su tais ryžiais, noriu jums pasiūlyti pasigaminti ryžių pudingą. Paprastai tariant, tai yra tiesiog labai gerai išvirta ryžių košė“, – atskleidžia LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ vedėja Beata Nicholson.
Gamindami gardų ryžių pudingą, ryžius piene mirkyti galite ir iš vakaro – taip jie geriau išbrinks, o pudingas greičiau iškeps.
„Jeigu neturite laiko, vis tiek prieš tai pieną užvirkite, nes toliau procesas vyks orkaitėje. Aišku, galima tai daryti ir ant viryklės, bet labai didelis pavojus, kad prideginsite puodą. Mano dukra Izabelė yra šito ryžių pudingo gerbėja, tai ji atsikelia, sugalvoja – išsivirsiu dabar ryžių pudingo, ir pridegina visus puodus“, – juokiasi B. Nicholson.
Na, o jeigu netoleruojate pieno produktų arba negeriate gyvulinės kilmės pieno, jį galite pakeisti augalinės kilmės pienu – kokosų, avižų, ryžių, – arba ryžius virti tiesiog vandenyje.

Ryžių pudingui reikės:
1 litras pieno,
1 stiklinė ryžių,
2 cinamono lazdelės,
3 gvazdikėliai,
žiupsnis muskato,
0,5 šaukštelio malto imbiero,
šaukštas medaus,
žiupsnis druskos.
Gaminimo būdas – laidos įraše: