Naujienų srautas

Gyvenimas2020.05.13 14:07

Tarptautinę koktelių dieną – trys gaivios idėjos

LRT.lt 2020.05.13 14:07

Gaivų ir skanų gėrimą kiekvienas iš mūsų nesunkiai gali pasigaminti namuose.

„Sveikesnės mitybos tendencijos atsispindi visuose mūsų klientų pasirinkimuose. Jau ne vienerius metus fiksuojame reikšmingai didėjančius gėrimų iš kurių yra pašalintas alkoholis paklausos augimą – nealkoholinio alaus, sidro, vyno. Populiarėja sulčių, izotoniniai, vitaminų gėrimai. Dažnas savo mitybos racioną paįvairina trintų vaisių, uogų ar daržovių kokteiliais“, – sako Brigita Baratinskaitė, prekybos tinklo „Maxima“ maisto gamybos žinovė, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Beje, net vietoje įprasto karvės pieno dalis klientų – ir laktozę toleruojantys, ir netoleruojantys vis dažniau renkasi įvairius pieno gėrimus – sojų, avižų, ryžių, įvairių riešutų. Savo populiarumo piką išgyvena kombuča, gėrimas, gerinantis virškinimą, taip pat pasižymintis ir kitomis gerosiomis savybėmis.

Gaivus agurkų punčas

Jums reikės:

litro vandens
litro ledo kubelių
litro gazuoto saldaus gėrimo
litro šviesiųjų vynuogių sulčių
vieno agurkas
vienos citrinos

„Norėdami paruošti sklidiną indą gaivaus punčo, agurkus ir citrinas plonai supjaustykite ir visus įvardytus ingredientus sumaišykite viename inde. Rekomenduojama pasirinkti pakankamai didelį, dar geriau skaidrų indą. Taip jūsų gėrimas atrodys patrauklesnis akiai“, – dalinasi B. Baratinskaitė.

Nekaltoji „Merė“

Jums reikės:

keleto ledo kubelių
keleto lašų „Tabasco“ padažo
šiek tiek „Vusterio” padažo
maltų pipirų pagal skonį
žiupsnelio druskos ir cukraus
pomidorų sulčių
saliero kotelio

„Išvardytų ingredientų jums prireiks vienam kokteiliui paruošti. Pirmiausia į stiklinę sudėkite ledo kubelius, tuomet įlašinkite šiek tiek „Tabasco“ ir „Vusterio“ padažų. Stiklinę užpildykite pomidorų sultimis ir pagal skonį įmaišykite druskos bei cukraus. Patiekite papuošę saliero koteliu“, – vardina B. Baratinskaitė.

Bananinė „Pinakolada“

Jums reikės:

dviejų gerai prinokusių bananų
puodelio nulupto ir supjaustyto ananaso
keleto skiltelių ananaso kokteiliui papuošti
puodelio ananasų sulčių
pusės puodelio kokosų pieno
keleto ledo kubelių

„Į indą sudėkite pjaustytus bananus ir kitus ingredientus: ananaso gabaliukus, ledukus. Supilkite ananaso sultis ir kokosų pieną. Viską gerai sutrinkite trintuvu. Masę supilstykite į taures – turėtų užtekti bent keturioms porcijoms. Gėrimų taures papuoškite ananaso skiltelėmis. Skanaus“, – sako B. Baratinskaitė.

LRT yra žiniasklaidos priemonė, sertifikuota pagal tarptautinę Žurnalistikos patikimumo iniciatyvos programą

Naujausi, Skaitomiausi