Gyvenimas

2020.05.05 08:40

Metas ištuštinti virtuvės spinteles: „Beatos virtuvėje“ – gardžios grikių salotos

„Žinokite, grikiai tinka ne tik košėms, bet ir salotoms“, – sako LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ vedėja Beata Nicholson ir kviečia pasigaminti gardžių grikių salotų. „Ir sotumo bus daugiau, ir sunaudosite visus tuos grikius, kurių turime užtektinai sukaupę“, – sako B. Nicholson.

„Grikiai tinka visur: ir į košę, ir į sriubą, ir į blynus, ir į puikias pavasariškas, gardžias salotas. Nebijokite, jie tikrai neprapuls jūsų spintelėse“, – sako B. Nicholson.

Greitai paruošiamos B. Nicholson grikių salotos puikiai tiks pavasarinei iškylai. Beje, grikių nebūtina virti – juos iš vakaro galima užpilti karštu vandeniu ar sultiniu, o ryte jie bus išbrinkę ir paruošti valgymui.

„Sudedame tai, ką turime, kas žalia ir skanu“, – sunaudoti šaldytuvo ir spintelių likučius kviečia B. Nicholson.

Grikių salotoms reikės:

1,5 stiklinės virtų grikių

pusė brokolio

pusė ilgavaisio agurko

sauja ridikėlių

sauja pomidoriukų

sauja špinatų

fetos sūris

Padažui:

sauja saulėje džiovintų pomidorų

50 ml balzaminio acto

50 ml alyvuogių aliejaus

šaukštelis medaus

šaukštelis garstyčių

žiupsnis druskos

krapų, petražolių, bazilikų

Gaminimo būdas – laidos įraše:

Tegul grikiai neužsiguli lentynose – pakvieskime juos į pavasariškas salotas!