Gyvenimas

2020.05.03 10:51

Augalinė nuostabaus deserto versija – abejingų nepaliekantis šokoladinis kremas

LRT TELEVIZIJOS laida „Labas rytas, Lietuva“, LRT.lt2020.05.03 10:51

Šis augalinis šokoladinis kremas abejingų nepaliks, įsitikinusi projekto „Tapk auGalingas“ vadovė Meda Simanavičiūtė. Organizuojamu iššūkiu ji skatina išmėginti augalinę mitybą ir šįkart LRT TELEVIZIJOS laidoje „Labas rytas, Lietuva“ parodė, kaip pasigaminti gardų augalinį desertą.

Augaliniam šokoladiniam kremui reikės:

200 g lazdyno riešutų

100 g datulių

3 šaukštų kakavos

šiek tiek druskos

vandens (kieki spriklauso nuo to, kokio skystumo kremo norėsite)

Jeigu esate alergiški ar netoleruojate kakavos, vietoje jos galite naudoti kerobo – saldžiųjų ceratonijų – miltelius, nes savo skoniu jie labai primena kakavą.

Augalinių patiekalų receptų knygoje – naujas įrašas: šokoladinis kremas

Pirmiausia reikia trintuvu šiek tiek susmulkinti lazdyno riešutus. Rekomenduojama naudoti skrudintus riešutus, nes tokie riešutai turi sodresnį skonį. Kitas žingsnis – į trintuvą sudėti datules. M. Simanavičiūtė pataria naudoti šviežias datules, tačiau jei naudosite džiovintas, nieko tokio, tik nepamirškite jų išmirkyti – per naktį ar bent kelias valandas.

Suberkite kakavą. Jeigu esate alergiški ar netoleruojate kakavos, vietoje jos galite naudoti kerobo – saldžiųjų ceratonijų – miltelius, nes savo skoniu jie labai primena kakavą. Nepamirškite įberti žiupsnelio druskos.

„Iš pradžių įpilkite nedaug vandens – pažiūrėsite, kiek reikės papildyti. Manau, užtenka apie 50 mililitrų“, – sako augalinio maisto entuziastė.

Viską gerai sutrynus įvertinkite, ar jus tenkina kremo tirštumas. Jei norite, galite jį šiek tiek paskystinti – įpilkite dar šiek tiek vandens ir vėl viską gerai sutrinkite iki vientisos masės.

Kremą sudėkite į stiklainėlį. Šį desertą šaldytuve galite laikyti iki 3–4 dienų ir kasdien valgyti sveiką augalinę nuostabaus deserto versiją, pataria projekto „Tapk auGalingas“ vadovė.

Plačiau – balandžio 29 d. laidos „Labas rytas, Lietuva“ įraše.

Parengė Indrė Česnauskaitė.

Augalinių patiekalų receptų knygoje – naujas įrašas: šokoladinis kremas
Mums svarbus tikslumas ir sklandi tekstų kalba. Jei pastebėjote klaidų, praneškite portalas@lrt.lt.