Gyvenimas

2020.04.24 21:39

Beata Nicholson meta naują iššūkį: prisikirtusiems cinamoninių bandelių, metas pasigaminti žagarėlių

„Tikiu, kad per Lietuvą nuvilnys žagarėlių banga“, – sako LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ vedėja Beata Nicholson, tapusi cinamoninių bandelių bumo iniciatore. Šįkart ji dalijasi daugelio mėgstamų žagarėlių receptu.

„Nereikia niekam pristatinėti, kas per nuostabumas yra žagarėliai, o jiems svarbiausia – gera tešla, – sako B. Nicholson. – Tešlą labai svarbu gerai išminkyti. Tai yra terapija. Tešlos minkymo terapija, žagarėlių terapija. Jeigu kyla nervai ar nesusipratimai, nusiraminkite ir eikite minkyti tešlos.“

Beje, B. Nicholson žagarėlių tešla turi slaptą ingredientą – šlakelį stipriojo gėrimo. B. Nicholson sako šią gudrybę sužinojusi iš brazilų. Į tešlą įpylus šio ingrediento, ji pavyksta labai trapi.

Žagarėliams reikės:

3 kiaušinių

3 šaukštų grietinės

5 šaukštų stipraus alkoholio

0,5 šaukšto vanilinio cukraus

1 šaukšto cukraus pudros

500 g miltų

žiupsnio druskos

aliejaus

Gaminimo būdas – įraše:

Po cinamoninių bandelių – skanėstas, kurio niekam pristatyti nereikia: žagarėlius mėgsta visi!