Gyvenimas

2020.05.19 07:50

„Beatos virtuvėje“ – Niujorko įkvėpta Orijaus Gasanovo košė

LRT TELEVIZIJOS laida „Beatos virtuvė“, LRT.lt2020.05.19 07:50

Žurnalistas, keliautojas Orijus Gasanovas, nuotoliniu būdu viešėjęs LRT TELEVIZIJOS laidoje „Beatos virtuvė“, pasakojo, jog virtuvėje praleidžia itin daug laiko – būtent virtuvės valgomasis stalas yra pagrindinė jo darbo vieta. „Tai iš tikrųjų pavojinga darbo vieta, nes bet kurią akimirką atsisukęs gali kažką išsitraukti ir vis save papildyti“, – juokavo žurnalistas, pasidalijęs legvai pagaminamos košės receptu.

Būtent šį receptą O. Gasanovas pasirinko todėl, jog pasidalinęs receptu savo socialiniuose tinkluose, kaip pats sako, sulaukė didžiausio sekėjų ažiotažo. „Beje, kad ją pagaminčiau, man nereikėjo eiti į parduotuvę, į kurią šiuo metu eiti yra nepatartina“, – kalbėjo karantiną namuose leidžiantis žurnalistas.

„Aš nemoku receptų, nieko nemoku atmintinai ir viskas vyksta grynai iš atminties“, – virdamas košę apie savo gaminimo įgūdžius pasakojo virtuvėje improvizuoti nebijantis O. Gasanovas.

Keliautojas šios košės receptą parsivežė iš kelionės po Niujorką. „Ten, kur valgiau Niujorke, jie dėjo du saldiklius. Vienas iš jų buvo bananas, o kitas – agavų sirupas. Aš viską valgau ir geriu labai saldžiai, todėl jei norite valgyti skaniai, pagal savo skonį, nedarykite taip, kaip darau aš. Viskas turi būti pagal skonį“, – kalbėjo žurnalistas.

Orijaus Gasanovo košei reikės:

keli šaukštai ispaninių šalavijų sėklų (chia)

keli šaukštai avižinių dribsnių

pienas

vanduo

žiupsnis druskos

agavų sirupo

1 šaukštas riešutų sviesto

riešutų arba uogų

Gaminimo būdas – įraše:

Receptų atmintinai nemokančio Orijaus Gasanovo virtuvėje – niujorkietiškos košės kvapas

Taip pat skaitykite