Jei apėmė slogi nuotaika, ją praskaidrinti galite namų gamybos gardėsiais. Tinklaraštininkė Amelija Jakučionė-Žliobė LRT TELEVIZIJOS laidoje „Labas rytas, Lietuva“ rodo, kaip išsikepti blynus su šokoladiniu įdaru. Paprastai pagaminami blynai puikiai tiks ir tingiems savaitgalio pusryčiams, ir desertui.
Reikės:
2 sunokę bananai
1 kiaušinis
2 stiklinės avižinių dribsnių
1 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. vanilinio cukraus
1 a.š. cinamono
žiupsnelis druskos
1 stiklinė pieno
1 stiklinė šokoladinio kremo įdarui

Gaminimas:
Į plaktuvą sudėkite tešlos ingredientus: įdėkite du saldžius, sunokusius bananus, įmuškite kiaušinį, suberkite dvi stiklines avižinių dribsnių, šaukštelį kepimo miltelių, vanilinio cukraus ir cinamono, įberkite druskos, supilkite pieną (tiks bet kokios rūšies pienas, kurį mėgstate – tiek augalinės, tiek gyvūninės kilmės).
Paruoštą tešlą suplakite trintuvu ir leiskite jai pastovėti 10–15 minučių. Įkaitinkite keptuvę su mėgstamu aliejumi (blynams puikiai tiks ir kokosų aliejus) ir šaukštu formuokite blynus.
Į blynus įdėkite slaptą ingredientą – lašelį šokoladinio kremo. Ant kremo užkrėskite dar šiek tiek tešlos, kad šis pasislėptų. Apskrudinkite blynus iš abiejų pusių.
Skanaus!
Visas gaminimo procesas – laidos įraše: