Naujienų srautas

Gyvenimas2020.04.18 07:20

Saldžiam savaitgaliui – avižinių dribsnių blynai su šokoladinio kremo įdaru

Jei apėmė slogi nuotaika, ją praskaidrinti galite namų gamybos gardėsiais. Tinklaraštininkė Amelija Jakučionė-Žliobė LRT TELEVIZIJOS laidoje „Labas rytas, Lietuva“ rodo, kaip išsikepti blynus su šokoladiniu įdaru. Paprastai pagaminami blynai puikiai tiks ir tingiems savaitgalio pusryčiams, ir desertui.

Reikės:

2 sunokę bananai

1 kiaušinis

2 stiklinės avižinių dribsnių

1 a.š. kepimo miltelių

1 a.š. vanilinio cukraus

1 a.š. cinamono

žiupsnelis druskos

1 stiklinė pieno

1 stiklinė šokoladinio kremo įdarui

Gaminimas:

Į plaktuvą sudėkite tešlos ingredientus: įdėkite du saldžius, sunokusius bananus, įmuškite kiaušinį, suberkite dvi stiklines avižinių dribsnių, šaukštelį kepimo miltelių, vanilinio cukraus ir cinamono, įberkite druskos, supilkite pieną (tiks bet kokios rūšies pienas, kurį mėgstate – tiek augalinės, tiek gyvūninės kilmės).

Paruoštą tešlą suplakite trintuvu ir leiskite jai pastovėti 10–15 minučių. Įkaitinkite keptuvę su mėgstamu aliejumi (blynams puikiai tiks ir kokosų aliejus) ir šaukštu formuokite blynus.

Į blynus įdėkite slaptą ingredientą – lašelį šokoladinio kremo. Ant kremo užkrėskite dar šiek tiek tešlos, kad šis pasislėptų. Apskrudinkite blynus iš abiejų pusių.

Skanaus!

Visas gaminimo procesas – laidos įraše:

Blogą nuotaiką pataisys stebuklingas receptas: tinklaraštininkė Amelija pristato blynus su šokoladiniu įdaru
LRT yra žiniasklaidos priemonė, sertifikuota pagal tarptautinę Žurnalistikos patikimumo iniciatyvos programą

Naujausi, Skaitomiausi