„Šį kokteilį gers net vaikai, jeigu jiems nepasakysite, kad jame yra kefyro“, – sako LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ vedėja Beata Nicholson. Ji siūlo pasigaminti špinatų ir bananų glotnutį.
„Kai pavasaris ateina, norisi valgyti vis žaliau, lengviau ir visaip kaip greičiau“, – sako B. Nicholson ir dalijasi ne tik labai skanaus, bet ir gražaus kokteilio receptu.
Žalsvos spalvos glotnučiui prireiks vos kelių ingredientų, sveikuolišką gėrimą pasigaminsite per kelias minutes, o kokteilis bus ne tik labai gardus, bet ir sveikas – juk daugelis žinome apie kefyro ir linų sėmenų naudą žarnynui.
Beje, vietoje kefyro kokteilyje galima naudoti pasukas, o vietoje špinatų, atėjus sezonui, rinktis rūgštynes.

Špinatų ir bananų glotnučiui reikės:
150 g špinatų lapelių
500 ml kefyro
2 šaukštai maltų linų sėmenų
1 bananas
1 stiklinė vandens
1 žaliosios citrinos sultys
Gaminimo būdas – įraše: