„Piemenų pyragas – naujas būdas kažką paruošti iš kepenėlių, ne tik paštetą“, – sako LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ vedėja Beata Nicholson ir dalijasi improvizuotu angliško piemenų pyrago (angl. Shepherd's Pie) receptu.
„Aš dažniausiai piemenėlių apkepą gaminu su jautiena. Mano anyta yra fantastiška šito dalyko ekspertė, vaikai ir vyras sako, kad būtent anytos piemenėlių apkepas yra geriausias. Tikrai sutinku, jis – fantastiškas“, – sako laidos vedėja B. Nicholson.
Ir nors Anglijoje piemenų pyragas gaminamas su ėriena, tie, kurie mėgsta, kepiniui gali naudoti vištų arba kalakutų kepenėles.
„Koks nuostabus dalykas yra vištų kepenėlės. Ir ne tik vištų – ir galvijų, ir kiaulių, ir veršelių. Jose gausu mums reikalingų maisto medžiagų“, – sako B. Nicholson ir dalijasi angliško piemenų pyrago receptu.

Piemenų pyragui su kepenėlėmis reikės:
Kepenėlių sluoksniui:
500 g vištų kepenėlių
150 ml vištienos sultinio
2 vidutinės morkos
1 svogūnas
100 g džiovintų slyvų
100 ml grietinėlės
50 ml brendžio
1 šaukštelis druskos
0,5 šaukštelio maltų pipirų mišinio
Aliejaus kepti
100 g sviesto
1 šaukštas miltų
Bulvių košei:
1 kg bulvių
100 g sviesto
100 ml pieno
100 g tarkuoto kietojo sūrio
Gaminimo būdas – laidos įraše: