Naujienų srautas

Gyvenimas2020.04.21 06:45

Iš kepenėlių – ne tik paštetas: Beata Nicholson rodo, kaip išsikepti anglišką piemenų pyragą

„Piemenų pyragas – naujas būdas kažką paruošti iš kepenėlių, ne tik paštetą“, – sako LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ vedėja Beata Nicholson ir dalijasi improvizuotu angliško piemenų pyrago (angl. Shepherd's Pie) receptu.

„Aš dažniausiai piemenėlių apkepą gaminu su jautiena. Mano anyta yra fantastiška šito dalyko ekspertė, vaikai ir vyras sako, kad būtent anytos piemenėlių apkepas yra geriausias. Tikrai sutinku, jis – fantastiškas“, – sako laidos vedėja B. Nicholson.

Ir nors Anglijoje piemenų pyragas gaminamas su ėriena, tie, kurie mėgsta, kepiniui gali naudoti vištų arba kalakutų kepenėles.

„Koks nuostabus dalykas yra vištų kepenėlės. Ir ne tik vištų – ir galvijų, ir kiaulių, ir veršelių. Jose gausu mums reikalingų maisto medžiagų“, – sako B. Nicholson ir dalijasi angliško piemenų pyrago receptu.

Piemenų pyragui su kepenėlėmis reikės:

Kepenėlių sluoksniui:

500 g vištų kepenėlių

150 ml vištienos sultinio

2 vidutinės morkos

1 svogūnas

100 g džiovintų slyvų

100 ml grietinėlės

50 ml brendžio

1 šaukštelis druskos

0,5 šaukštelio maltų pipirų mišinio

Aliejaus kepti

100 g sviesto

1 šaukštas miltų

Bulvių košei:

1 kg bulvių

100 g sviesto

100 ml pieno

100 g tarkuoto kietojo sūrio

Gaminimo būdas – laidos įraše:

Net seilės tįsta: itin mėgstamas Beatos receptas – gardus piemenėlių pyragas su kepenėlėmis
LRT yra žiniasklaidos priemonė, sertifikuota pagal tarptautinę Žurnalistikos patikimumo iniciatyvos programą

Naujausi, Skaitomiausi